Bedieningen en opties aanpassen in Firefox OS

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Het naar uw levensstijl aanpassen van uw Firefox OS-telefoon is leuk en eenvoudig met behulp van deze nuttige artikelen en tips.

Instellingen

Hoe gebruik ik de Vliegtuigmodus?

Voor het gebruik van de vliegtuigmodus, zie How do I use airplane mode?.

Hoe maak ik verbinding met wifi?

Voor het verbinding maken met wifi, zie How do I connect to Wi-Fi? en Verbinding maken - mobiele en wifi-netwerken benaderen.

Hoe schakel ik Bluetooth in?

Voor het inschakelen van Bluetooth, zie Bluetooth inschakelen in Firefox OS om bestanden te verzenden en ontvangen.

Hoe beheer ik mobiele en gegevensverbindingen?

Schakel uw gegevensverbinding in of uit via de instellingenapplicatie of het meldingenvak.

1. Tik op Settings App (small) en kies Mobiel & gegevens.

(Screenshot)
    Er verschijnt informatie over de provider, gegevens, roaming en geavanceerde instellingen.
  2. Schakel uw instelling voor gegevensverbinding en gegevensroaming in of uit door om te schakelen.
Het gegevensnetwerk verschijnt onder Gegevensverbinding zodra deze is ingeschakeld.
Tip: gebruik de Kostenbeheer-applicatie om uw gegevensgebruik bij te houden en om meldingen bij het bereiken van lage niveaus in te stellen.

Persoonlijke instellingen

Maak Firefox OS helemaal van uzelf met behulp van deze nuttige tips.

Hoe pas ik instellingen voor geluid en trilling aan?

Geluiden en beltonen in Firefox OS kunt u in- of uitschakelen via de app Instellingen.

1. Tik op the Settings app en kies Geluid.

(Screenshot)
    De volgende instellingen worden zichtbaar: trillen, volume, beltonen, toetsenblok, camera en ontgrendelingsfunctie.

2. Scroll omhoog of omlaag om de volumes van het belsignaal, meldingen en alarmen te beheren. Gebruik de ronde knoppen om ze in of uit te schakelen.
  3. Tik op Wijzigen om de beltoon te wijzigen.
  4. Tik op een beltoon en selecteer Gereed.
    De nieuwe beltoon is nu geselecteerd.
Tip: tik op een beltoon in de lijst om het geluid te horen.

Hoe benader ik de debughulpmiddelen?

Debugging-hulpprogramma’s voor ontwikkelaars kunt u vinden via de applicatie Instellingen.

1. Tik op de app Instellingen en kies Apparaatgegevens.

(Screenshot)
    Gegevens over het apparaat worden zichtbaar. Mogelijk dient u op enkele items te klikken om meer te zien.
Noot: debug-instellingen zijn voor ontwikkelaars en kunnen prestaties of stabiliteit van het apparaat beïnvloeden. Wees voorzichtig met het gebruik hiervan.

Open applicaties en meldingen weergeven

Hoe scroll ik door de lijst van open apps vanaf mijn startscherm?

Open de applicatiewisselaar om uw open applicaties te zien.

1. Houd uw vinger op de startknop van uw telefoon om de applicatiewisselaar van Firefox OS te openen.

(Screenshot)
    Er verschijnt een miniatuur van de laatst geopende apps met daarbij de naam van de applicatie.
  2. Veeg aar links over de miniatuur om de miniatuur van elke app weer te geven.
Tip: tik op een miniatuur om de app weer te geven, of veeg omhoog om een app te sluiten.

(Screenshot)

Hoe kan ik meldingen weergeven?

Meldingen verschijnen boven in uw startscherm met een getal dat het aantal ontvangen meldingen aangeeft. Meldingen kunnen ook op uw vergrendelingsscherm verschijnen, als dit in uw instellingen is ingeschakeld.

1. Veeg vanaf de bovenkant van uw startscherm omlaag om het meldingenvak te openen.

(Screenshot)
    Meldingen verschijnen in een lijst, met een pictogram voor het type melding en de tijdsduur sinds het verschijnen van de laatste melding.
  2. Tik op de melding om de details weer te geven of een actie te kiezen.
    De juiste app verschijnt en de melding wordt van de lijst gewist.
Noot: tik op de knop Alles wissen in de rechterbovenhoek van het meldingenvak om alle meldingen te wissen.