Bestandssysteempaden in Linux worden altijd als UTF-8 behandeld

Dit artikel is alleen van toepassing op Linux-systemen.

Als u Linux gebruikt, dient uw bestandssysteem in UTF-8 te zijn gecodeerd, anders begrijpt Firefox dit niet en zal de browser foutmeldingen genereren, zoals ‘Error: The profile path is not valid UTF-8. Unable to continue.’

Als u uw bestandssysteem niet als UTF-8 kunt configureren, raden we aan alleen de letters a-z in de naam van het Firefox-profiel en de downloadmap te gebruiken.

Raadpleeg voor het wijzigen van de codering van uw bestandssysteem de documentatie voor uw Linux-distributie.

Voor meer informatie over UTF-8, zie UTF-8 op het Mozilla Developer Network (MDN).