Afspeelproblemen met video en audio in Firefox voor Windows N-edities verhelpen

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Windows-versies die zijn aangemerkt als Windows N- en KN-edities missen Windows Media Player en andere media-gerelateerde technologieën die nodig zijn om video’s en muziek goed te kunnen decoderen en afspelen. Microsoft biedt een Windows Media Feature Pack, dat u kunt downloaden en installeren om deze functionaliteit toe te voegen.

Noot: downloads voor Windows 7 en eerdere Windows-versies zijn niet meer beschikbaar bij Microsoft.

Dit zijn enkele problemen die gebruikers hebben gemeld wanneer het Windows Media Feature Pack ontbreekt:

• “Waarom is YouTube-video wazig, in lage resolutie of zwart?”
  • “Waarom werkt Vimeo niet?”
  • “Waarom zie ik een foutmelding van Netflix dat Microsoft Silverlight vereist is?”

Oplossing

Installeer het voor uw versie van Windows geschikte Media Feature Pack of Platform Update Supplement om dit probleem te verhelpen. Lees het ondersteuningsartikel van Microsoft om uw Windows-versie te achterhalen.

Als u een update van Windows naar een nieuwere versie uitvoert, dient u de nieuwere versie van het Media Feature Pack te installeren, ook als u dit voor de vorige Windows-versie had geïnstalleerd.

Windows 11:

In Windows 11 kan het nieuwste Media Feature Pack worden toegevoegd als optionele functie vanuit de Windows-instellingen. Om het Media Feature Pack toe te voegen:
Selecteer de knop Start en vervolgens Instellingen > Apps > Optionele functies. Selecteer Functies bekijken naast Een optionele functie toevoegen en selecteer in de lijst met beschikbare optionele functies het Media Feature Pack. Lees voor meer informatie het Media Feature Pack-artikel van Microsoft.

Windows 10:

Het meest recente Media Feature Pack kan voor Windows 10 versie 1903 (mei 2019) en hoger vanuit de Windows-instellingen als Optionele functie worden toegevoegd. Om het Media Feature Pack toe te voegen:
Selecteer de knop Start en vervolgens Instellingen > Apps > Apps en functies > Optionele functies > Een functie toevoegen. Zoek dan Media Feature Pack in de lijst met beschikbare optionele functies. Lees voor meer informatie het Media Feature Pack-artikel van Microsoft.

Lees om het Media Feature Pack voor eerdere Windows 10-versies te downloaden en voor informatie over alle beschikbare Media Feature Packs de lijst met Media Feature Packs voor Windows N-edities van Microsoft.

Windows 8.1:

Windows 8: