De ingebouwde afdrukfunctie gebruiken in Firefox voor Android

Firefox voor Android versie 118 introduceert een handige afdrukfunctie in de browser, waarmee u webinhoud en PDF’s rechtstreeks vanaf uw mobiele apparaat kunt afdrukken. Dit artikel leidt u door het proces van het gebruik van deze nieuwe functie en geeft wat essentiële informatie erover.

De afdrukfunctie benaderen

1. Tik op het driepuntsmenupictogram rechts naast de adresbalk tijdens het bekijken van een webpagina of in Lezerweergave.
    Android menu icon
  2. Scroll door de menu-opties.
  3. Selecteer Afdrukken
    Print on Android

Webinhoud en PDF’s afdrukken

De ingebouwde afdrukfunctie in Firefox voor Android ondersteunt het afdrukken van zowel reguliere webinhoud als PDF-bestanden. Of u nu een artikel dat u online hebt gevonden of een geopend PDF-document wilt afdrukken, deze functie is er voor u.

De Android-afdrukspooler gebruiken

Als u het afdrukproces start, wordt u doorgestuurd naar de Android-afdrukspooler, wat het standaard systeemafdrukdialoogvenster is voor Android. In dit dialoogvenster kunt u naar wens diverse afdrukinstellingen aanpassen. Dit zijn de beschikbare opties:

• Printer selecteren: kies uit de lijst met geïnstalleerde printers, selecteer de Opslaan als PDF-pseudoprinter, of voeg desgewenst een nieuwe printer toe.
  • Exemplaren: geef op hoeveel exemplaren van de inhoud u wilt afdrukken.
  • Kleur: selecteer of u in kleur of zwart-wit wilt afdrukken.
  • Dubbelzijdig: schakel dubbelzijdig afdrukken in of uit als uw printer dit ondersteunt.
  • Papierformaat: kies het papierformaat dat overeenkomt met uw printer of uw voorkeuren.
  • Richting: stel de paginarichting in op portret of landschap.
  • Pagina’s: selecteer af te drukken specifieke pagina’s of een paginabereik van het document.
Merk op dat als uw apparaat geen printer detecteert, de Android-afdrukspooler een waarschuwingsbericht toont.

Afdrukvoorbeeld afsluiten

Als u het afdrukvoorbeeld wilt afsluiten en terug wilt keren naar de browser, hebt u twee opties:

• Gebruik de knop Terug van Android.
  • Veeg de pagina van links naar rechts om terug te keren naar Firefox.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als de Android-afdrukspooler mijn printer niet detecteert?

Als uw printer niet wordt gedetecteerd, zorg er dan voor dat deze correct is verbonden met uw Android-apparaat en deze compatibel is met mobiel afdrukken. U dient mogelijk printer-specifieke apps of drivers te installeren op uw Android-apparaat.

Waarom duurt het laden van een afdrukvoorbeeld lang voor een grotere pagina?

Het renderen van een grotere pagina met uitgebreide inhoud in een afdrukvoorbeeld kan langer duren. Gedurende deze tijd geeft de gebruikersinterface aan dat het voorbeeld wordt geladen. Wacht geduldig af, terwijl de inhoud wordt voorbereid voor afdrukken.