Advertentieblokkering in Firefox Klar voor Android

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

In Firefox Klar kunt u het blokkeringsniveau en de bescherming tegen advertenties, pop-ups en online trackers instellen, zodat u kunt navigeren met meer privacy, minder afleiding en minder bandbreedte.

Advertenties en andere ergernissen blokkeren met Ad Blocking

Ad Blocking blokkeert advertenties, pop-ups, registratieberichten en andere ergernissen op het internet. Ad Blocking staat standaard uit, maar u kunt het altijd in- of uitschakelen.

1. Tik op de menuknop naast de adresbalk:

MenuButtonFocus
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Privacy & Beveiliging.
  4. Tik onder Ad Blocking op de schakelaar naast Ad Blocking om dit in of uit te schakelen.

Hoe bepaalt Ad Blocking wat het moet blokkeren?

Indien ingeschakeld, schakelt Ad Blocking een blokkeringslijst in die de onderstaande lijsten combineert en alleen advertentiedomeinen blokkeert.

Easylist-filters (gemaakt door de EasyList-gemeenschap op https://easylist.to/pages/about.html)

AdGuard-filter (lees hier meer over het Adguard Filter-project.)

Licenties: deze lijsten vallen onder een CC BY-SA 3.0-licentie.

Online trackers blokkeren met Bescherming tegen volgen

Sommige websites bevatten online trackers, of inhoud, cookies of scripts die uw navigatiegegevens op meerdere websites verzamelen. Bescherming tegen volgen van Firefox blokkeert online trackers, maar niet alle advertenties.

1. Tik op de menuknop naast de adresbalk:

MenuButtonFocus
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Privacy & Beveiliging.
  4. Tik op de schakelaar naast Bescherming tegen volgen om dit in of uit te schakelen.
De lijst voor Bescherming tegen volgen worden geleverd door Disconnect.