Aanpassingen aan Firefox implementeren op macOS

Doe het volgende om aanpassingen aan Firefox te implementeren op macOS:

Stap 1: Firefox installeren

1. Download Firefox en open het schijfkopiebestand.
  2. Sleep de Firefox-toepassing naar uw bureaublad of een andere locatie, zodat u deze kunt aanpassen.

Stap 2: door macOS ingestelde quarantaine verwijderen

Voordat u bestanden in de Firefox-toepassing aanpast, moet u de quarantaine verwijderen die macOS standaard instelt voor toepassingen die van het internet zijn gedownload. Voer de volgende opdracht uit vanuit een Terminal om dit te doen:

xattr -r -d com.apple.quarantine Firefox.app

Al u bij het starten een foutmelding ziet met de volgende tekst:

Firefox is beschadigd en kan niet worden geopend. Verplaats deze naar de prullenmand.

… betekent dit dat u deze opdracht niet hebt uitgevoerd.

Stap 3: aanpassingen implementeren

Aanpassingen implementeren die met policies.json zijn gemaakt

Als u aanpassingen wilt implementeren die met policies.json zijn gemaakt, maakt u een map met de naam distribution in de map Contents/Resources en plaatst u het bestand policies.json in die map.

Aanpassingen implementeren die met Autoconfig zijn gemaakt

Als u aanpassingen wilt implementeren die met AutoConfig zijn gemaakt, plaatst u het bestand autoconfig.js in de map Contents/Resources/defaults/pref en het bestand firefox.cfg in de map Contents/Resources.

Als u eenmaal de nodige wijzigingen hebt aangebracht, kunt u het aangepaste bestand Firefox.app implementeren.