Aanmeldingen automatisch invullen in Firefox

Firefox slaat standaard uw aanmeldgegevens op en vult ze automatisch in, zodat u ze niet elke keer hoeft in te voeren. Dit artikel legt uit hoe u kunt bepalen of uw wachtwoorden wel of niet automatisch worden ingevuld.

Wachtwoorden automatisch opslaan

Volg deze stappen om de oorspronkelijke instelling van Firefox, die automatisch aanbiedt om wachtwoorden op te slaan, aan te passen:

1. Klik rechtsbovenin op de menuknop Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Selecteer vervolgens Wachtwoorden.
    Menu passwords option
  2. De pagina about:logins van Firefox wordt geopend in een nieuw tabblad.
  3. Klik rechtsbovenin op het aanmeldmenu van Firefox Three dot menu en selecteer VoorkeurenOpties.
    Firefox logins menuFx122 WIN 3 Dot Menu Options
  4. Het paneel Privacy & Beveiliging van Firefox wordt geopend bij de sectie Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden.
5. Plaats een vinkje naast Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden voor websitesVragen om wachtwoorden op te slaan om de wachtwoordprompt in te schakelen, of haal het vinkje weg om deze uit te schakelen.

Fx111settings-LoginsAndPasswordsFx111settings-LoginsAndPasswordsWin10Ask to save passwords option with saved passwords button

Klik om uw opgeslagen wachtwoorden te beheren op de knop Opgeslagen aanmeldingenOpgeslagen wachtwoorden om de pagina about:logins van de wachtwoordenbeheerder van Firefox te openen.

Automatisch invullen van aanmeldgegevens inschakelen/uitschakelen

1. Klik rechtsbovenin op de menuknop Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Selecteer vervolgens Wachtwoorden.
    Menu passwords option
  2. De pagina about:logins van Firefox wordt geopend in een nieuw tabblad.
  3. Klik rechtsbovenin op het aanmeldmenu van Firefox Three dot menu en selecteer VoorkeurenOpties.
    Firefox logins menuFx122 WIN 3 Dot Menu Options
  4. Het paneel Privacy & Beveiliging van Firefox wordt geopend bij de sectie Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden.
5. Zorg ervoor dat optie Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden voor websitesVragen wachtwoorden op te slaan is aangevinkt en plaats een vinkje bij de optie Aanmeldingen en wachtwoorden automatisch invullenGebruikersnamen en wachtwoorden automatisch invullen om deze in te schakelen, of haal het vinkje weg om deze uit te schakelen.

Fx111settings-LoginsAndPasswordsFx111settings-LoginsAndPasswordsWin10Fill usernames and passwords automatically option
Noot: sommige websites hanteren een beperkte wachtwoordlengte. Als u te lange invoer plakt of automatisch invult, dan kunt u mogelijk een bericht zien als: ‘Kort deze tekst in tot 20 tekens of minder’, en dient u een korter wachtwoord te gebruiken.

Automatisch opslaan uitschakelen voor specifieke websites

Om te voorkomen dat Firefox aanmeldingen en wachtwoorden voor bepaalde websites opslaat:

1. Klik rechtsbovenin op de menuknop Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Selecteer vervolgens Wachtwoorden.
    Menu passwords option
  2. De pagina about:logins van Firefox wordt geopend in een nieuw tabblad.
  3. Klik rechtsbovenin op het aanmeldmenu van Firefox Three dot menu en selecteer VoorkeurenOpties.
    Firefox logins menuFx122 WIN 3 Dot Menu Options
  4. Het paneel Privacy & Beveiliging van Firefox wordt geopend bij de sectie Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden.
5. Klik op de knop Uitzonderingen….

Passwords exceptions

6. Voeg de URL van de website toe.
7. Klik op Blokkeren.
8. Klik op Wijzigingen opslaan.

Exceptions - saved passwords

Wachtwoordsleutels in Firefox

Wachtwoordsleutels bieden een snellere, eenvoudigere en meer veilige aanmeldmethode dan traditionele wachtwoorden.Vanaf Firefox versie 122 zijn Wachtwoordsleutels soepel ingebouwd in de functionaliteit voor Automatisch invullen van Firefox.

Wachtwoordsleutels gebruiken in Firefox in Windows

1. Start Firefox en ga naar een website die Wachtwoordsleutels ondersteunt.
  2. Klik op de aanmeldpagina van de website op het gebruikersnaam- of wachtwoordveld.
  3. Zoek naar de optie Een wachtwoordsleutel gebruiken en klik erop. ALs u deze optie selecteert, wordt een dialoogvenster voor Wachtwoordsleutels in uw systeem getoond.
    Use a Passkey option
  4. Kies in het dialoogvenster de authenticatiemethode van uw voorkeur en klik vervolgens op de knop Volgende.
    Passkey popup on Windows
  5. Volg de instructies op uw scherm om het authenticatieproces te voltooien en meld u aan bij de website.
Noot: de optie om een Wachtwoordsleutel te gebruiken is alleen beschikbaar op websites die deze technologie ondersteunen. Het proces van gebruik van Wachtwoordsleutels in Firefox kan licht variëren, op basis van de versie van Windows die u gebruikt.

Wachtwoordsleutels gebruiken in Firefox in macOS

1. Start Firefox en ga naar een website die Wachtwoordsleutels ondersteunt.
  2. Klik op de aanmeldpagina van de website op het gebruikersnaam- of wachtwoordveld.
  3. Zoek naar de optie Een wachtwoordsleutel gebruiken en klik erop. ALs u deze optie selecteert, wordt een dialoogvenster voor Wachtwoordsleutels in uw systeem getoond.
    Use a Passkey option
  4. Kies in het dialoogvenster de authenticatiemethode van uw voorkeur en klik vervolgens op de knop Doorgaan.
    Passkey popup on macOS
  5. Volg de instructies op uw scherm om het authenticatieproces te voltooien en meld u aan bij de website.
Noot: de optie om een Wachtwoordsleutel te gebruiken is alleen beschikbaar op websites die deze technologie ondersteunen. Het proces van gebruik van Wachtwoordsleutels in Firefox kan licht variëren, op basis van de versie van macOS die u gebruikt.