Aanmelden via Windows SSO in Firefox inschakelen

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Windows-single-sign-on (SSO) is een nieuwe Firefox-functie waarmee u zich kunt aanmelden bij Microsoft-, werk- en schoolaccounts met aanmeldgegevens van uw Windows 10- of 11-besturingssysteem. Klik om het in te schakelen op de Firefox-menuknop Fx89menuButton, dan op Instellingen, selecteer links Privacy & Beveiliging, ga naar de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden en plaats een vinkje naast de instelling Windows-single-sign-on toestaan….

Windows SSO PreferenceFx111LoginsAndPasswords-WindowsSSO

Noot: deze functie is beschikbaar voor gebruikers van Windows 10 en Windows 11 vanaf Firefox versie 91. Hij wordt in de toekomst mogelijk uitgebreid naar andere Windows-gebruikers.

Voer om te bekijken of u accounts hebt geconfigureerd accounts in in het zoekveld van de Windows-taakbalk en klik op E-mail & accounts (of Email & accounts). Er verschijnt een venster dat er zo uitziet:

Windows Email & Accounts Windows 11 Email & Accounts

Als u accounts hebt in de sectie Accounts gebruikt door andere apps, dan gebruikt Firefox die informatie om u aan te melden bij Microsoft-websites, waaronder Outlook en Office 365, evenals bij werk- of schoolaccounts die gebruik maken van Microsoft-authenticatie.