Aanmelden bij een Mozilla-account met een externe authenticatie

U kunt uw bestaande Google- of Apple-ID gebruiken om een Mozilla-account aan te maken. Dit is een handige manier om toegang te krijgen tot de producten en services van Mozilla en elimineert de noodzaak om nog een gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden.

Noot: u kunt uw Google- of Apple-ID niet gebruiken om aan te melden bij Firefox Synchronisatie, omdat Synchronisatie een wachtwoord vereist om uw gegevens te versleutelen. Meer info.

Registreren voor een Mozilla-account met uw bestaande Google- of Apple-ID

1. Ga naar https://accounts.firefox.com.
  2. Klik op Doorgaan met Google of Doorgaan met Apple.
  3. Volg de authenticatieflow van Google of Apple om u aan te melden. U dient mogelijk authenticatiecodes in te voeren voor uw gekozen account, als daarom wordt gevraagd.

U kunt de koppeling tussen uw Google- of Apple-ID en uw Mozilla-account verbreken in de sectie Gekoppelde accounts van uw accountinstellingen.

Noot: als het e-mailadres voor uw huidige Mozilla-account hetzelfde is als het adres dat u gebruikt voor uw Google- of Apple-ID, wordt uw Mozilla-account automatisch gekoppeld als u aanmeldt met uw Google- of Apple-ID.

Hoe we uw Google- of Apple-gegevens gebruiken

We ontvangen uw e-mailadres van Google of Apple, wat we voor authenticatiedoeleinden gebruiken. Daarnaast ontvangen we uw profielafbeelding, hoewel we deze gegevens nergens voor gebruiken. We leveren geen gegevens terug aan Google of Apple.