Aanbevolen Firefox-extensies voor families en studenten

Het toevoegen van extensies aan Firefox verbetert uw surfervaring en helpt u productief te blijven. Dit artikel zet enkele Firefox-extensies die worden aanbevolen voor ouders en studenten op een rijtje.

Aanbevolen extensies

Deze extensies zijn ontworpen door Mozilla of grondig geëvalueerd door Firefox-personeel om te voldoen aan de hoogste normen (lees het artikel Programma van Aanbevolen extensies voor meer info).

Voor ouderlijk toezicht

Als u de toegang tot bepaalde webites of inhoud in de sessies van uw kinderen wilt beperken, kunt u de onderstaande extensies gebruiken voor zaken als het blokkeren van afleidende websites, het vereisen van wachtwoorden voor toegang tot pagina’s of het vervangen van beledigende woorden op websites.

• LeechBlock NG – blokkeer afleidende websites en focus op uw taken.
  • Block Site – vereis een hoofdwachtwoord voor toegang tot specifieke websites of beperk toegang op specifieke momenten van de dag.
  • B!tch to Boss – laat Firefox ongepast of beledigend taalgebruik vervangen door andere vooraf gedefinieerde woorden op de websites die uw kinderen bezoeken.

Voor studenten

Sommige extensies kunnen u of uw familie ook helpen productief te blijven en helpen met schoolwerk.