Websitekleuren zijn niet juist

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel gaat over kleuren van websites die niet juist worden weergeven. Als meer dan alleen kleuren onjuist zijn, zie dan het artikel Websites zien er niet goed uit of verschijnen anders dan zou moeten.

Paginastijl uitgeschakeld

Mogelijk hebt u per ongeluk de paginastijl ingesteld op “Geen stijl”. Om er zeker van te zijn dat Firefox zo is ingesteld dat de standaardstijl van de pagina wordt gebruikt:

• Klik boven in het Firefox-venster op het menu Beeld, selecteer Paginastijl en klik vervolgens op Basisstijl.
  • Klik in de menubalk op het menu Beeld, selecteer Paginastijl en klik vervolgens op Basisstijl.

Websites mogen geen gebruik maken van hun eigen kleuren

Firefox bevat een instelling waarmee u de instellingen voor tekst- en achtergrondkleur van een pagina kunt vervangen. Om deze instelling uit te schakelen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik op de knop Kleuren….
  4. Verzeker u ervan dat het selectievakje naast Pagina’s toestaan om hun eigen kleuren te kiezen, in plaats van mijn selecties hierboven is aangevinkt.
  5. Klik op OK.
  6. Klik op OKSluit het voorkeurenvenster. Nu Firefox zo is geconfigureerd dat webpagina’s hun eigen kleuren kunnen kiezen, kunt u proberen de website opnieuw te bezoeken om te zien of deze er goed uitziet.

Windows-instellingen

Windows bevat instellingen die de weergave van webpagina’s in Firefox kunnen beïnvloeden.

Hoog contrast

Verzeker u ervan dat Windows zich niet in de modus Hoog contrast bevindt.

1. Als Firefox actief is, sluit het dan af.
    • Selecteer Bestand vanuit het menu boven in het Firefox-venster, gevolgd door het menu-item Afsluiten.
  1. Open het configuratiescherm van Windows.
    • (Windows Vista) Klik op het Windows-pictogram en kies Configuratiescherm.
    • (Windows XP) Open het menu Start van Windows en kies vervolgens Configuratiescherm.
  1. Open het dialoogvenster Toegankelijkheidsopties.
    • (Windows XP) Dubbelklik op Toegankelijkheidsopties.
  1. Klik op het tabblad Weergave.
  2. Zorg ervoor dat het selectievakje naast Hoog contrast gebruiken niet is aangevinkt.
  3. Klik op OK. Start Firefox en controleer of de kleuren nu juist zijn.

256 kleurenmodus

1. Als Firefox actief is, sluit het dan af.
    • Selecteer Bestand vanuit het menu boven in het Firefox-venster, gevolgd door het menu-item Afsluiten.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram dat u gebruikt om Firefox te starten en kies Eigenschappen. Het dialoogvenster Eigenschappen voor Firefox wordt geopend.
  2. Klik op het tabbad Compatibiliteit.
  3. Zorg ervoor dat het selectievakje naast 256 kleuren niet is aangevinkt.
  4. Klik op OK. Start Firefox en controleer of de kleuren nu juist zijn.

Blauwe tekst verschijnt in rood

De ATI Catalyst 7.12-beeldschermstuurprogramma’s kunnen ervoor zorgen dat blauwe tekst in het rood verschijnt in Windows XP. Er zijn enkele opties om dit probleem te verhelpen: