Voor gebruikers van Internet Explorer

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Evenals Internet Explorer is Firefox een webbrowser, die wordt gebruikt om websites op het internet te bezoeken. Om u op weg te helpen worden hieronder een aantal verschillen tussen Firefox en Internet Explorer genoemd die u zullen opvallen.

Verschillen in terminologie

Firefox en Internet Explorer bevatten veelal dezelfde functies, hoewel sommige ervan anders worden genoemd.

Internet Explorer Firefox
Internetopties Opties
Tijdelijke internetbestanden Buffer
Favorieten Bladwijzers in Firefox
Adresbalk Locatiebalk
Werkbalk Favorieten Bladwijzerwerkbalk - Uw favoriete websites boven in het Firefox-venster weergeven
Snelkoppeling kopiëren Koppelingslocatie kopiëren
Doel opslaan als Koppeling opslaan als

Over uw IE-favorieten en -instellingen

Als u Firefox voor de eerste keer opent, zal u worden gevraagd of u gegevens en instellingen uit Internet Explorer wilt importeren. Hieronder vallen uw opgeslagen favorieten, cookies, geschiedenis en voorkeuren.

Gegevens importeren nadat u Firefox begint te gebruiken

Als u de eerste keer dat u Firefox gebruikt niet kiest voor het importeren van uw gegevens, kunt u dit later alsnog doen terwijl Firefox actief is.

1. Open het menu Bestand en selecteer Importeren….
  2. Volg de aangegeven stappen om te kiezen welke gegevens u wilt importeren.

Te importeren gegevens selecteren

Zodra u hebt gekozen voor het importeren van gegevens uit Internet Explorer, zal Firefox u vragen welke gegevens u precies wilt importeren. Standaard worden alle gegevens geïmporteerd.

Als u alleen bepaalde gegevens wilt importeren, haalt u de vinkjes weg bij de selectievakjes naast de gegevens die u niet door Firefox wilt laten overnemen.

Standaardbrowser

Wanneer u op een internetsnelkoppeling klikt, wordt een webbrowser geopend waarin de pagina wordt geladen. U kunt kiezen welke webbrowser door Windows wordt geopend wanneer u op deze koppelingen klikt.

Volg de instructies in het artikel Firefox de standaardbrowser maken om Windows Firefox te laten gebruiken voor internetsnelkoppelingen.

Sneltoetsen

U zult merken dat Microsoft Internet Explorer en Firefox veelal dezelfde sneltoetsen bevatten. Zie de lijst met Firefox-sneltoetsen voor een volledige lijst van sneltoetsen.