Onverwachte installatiefout -203 bij het installeren van add-ons

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Als u een extensie of thema probeert te installeren en de foutmelding “Onverwachte installatiefout -203” ontvangt, is dit normaal gesproken het gevolg van een beschadigde extensieconfiguratie in uw Firefox-profiel of beveiligingssoftware die voorkomt dat deze bestanden worden bijgewerkt.

Beschadigde extensiebestanden

Het verwijderen van deze bestanden zorgt ervoor dat deze opnieuw worden aangemaakt zodra Firefox opnieuw wordt gestart (zodat beschadiging wordt verwijderd). U zult geen extensies of instellingen ervan verliezen door deze bestanden te verwijderen:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Verwijder de volgende bestanden:
    • extensions.ini
    • extensions.cache
    • extensions.rdf
  1. Herstart Firefox.

Beveiligingssoftware

Zorg ervoor dat uw internetbeveiligingsprogramma’s (waaronder antivirus-, antispyware- en privacyprogramma’s en firewalls) zo zijn ingesteld dat Firefox toestemming heeft. Zie het artikel Firewalls voor configuratie-instructies voor diverse specifieke programma’s.