Aanmeldingsproblemen bij websites die een gebruikersnaam en wachtwoord vereisen verhelpen

(Doorgestuurd vanaf Kan niet aanmelden bij websites)

Als u merkt dat u zich niet kunt aanmelden bij een website die een gebruikersnaam en wachtwoord vereist, volg dan de stappen die in dit artikel worden beschreven.

Cookies voor de website inschakelen

Verzeker u ervan dat cookies voor de betreffende website zijn ingeschakeld.

Als u bepaalde instellingen hebt gewijzigd, probeer u dan opnieuw bij de website aan te melden.

Geschiedenis voor de betreffende website wissen

De cookies en tijdelijke gegevens die al op uw computer zijn opgeslagen kunnen de oorzaak van het probleem zijn. Verwijder deze en controleer of het probleem nog bestaat:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk. (Als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop Fx89menuButton.) Klik op Geschiedenis en klik daarna op de balk Alle geschiedenis tonenGeschiedenis beheren onderaan om het venster Bibliotheek te openen.
  2. Typ de naam van de website die u wenst te vergeten in de rechterbovenhoek in het veld Geschiedenis doorzoeken en druk op EnterReturn.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt in de lijst met resultaten op de website die u wenst te vergeten en selecteer Deze website vergeten.
    History Win6

History Mac6

History Lin6
  4. Sluit het venster Bibliotheek.

Alle cookies en de buffer wissen

Als het wissen van uw cookies voor de website die het probleem gaf de fout niet heeft verholpen, wis dan alle op uw computer opgeslagen cookies en de Firefox-buffer:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen…
  3. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  5. Klik op OKNu Wissen.
Voor meer info over het wissen van cookies, websitegegevens en gebufferde webinhoud in Firefox, zie Cookies en websitegegevens wissen in Firefox.

Add-ons controleren

Sommige extensies kunnen problemen veroorzaken bij het aanmelden bij websites, vooral extensies die aan bepaalde websites zijn gerelateerd. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Beveiligingstoepassing blokkeert cookies

Sommige internetbeveiligings- en privacytoepassingen bevatten functies die cookies blokkeren. Controleer de documentatie die met uw software is meegeleverd of bezoek de ondersteuningswebsite van de softwareleverancier om te zien of uw toepassing een functie voor het beheer van cookies bevat en hoe u deze instellingen kunt wijzigen.

Beschadigd cookiebestand verwijderen

Als u zich niet kunt aanmelden bij websites nadat u de ermee verbonden cookies hebt verwijderd, uw Firefox-buffer hebt gewist en, uw extensies en plug-ins hebt uitgeschakeld en uw beveiligingssoftware hebt gecontroleerd, hebt u wellicht een beschadigd cookiebestand in uw Firefox-profielmap.

Dit zal al uw opgeslagen cookies verwijderen en u in wezen bij alle opgeslagen sessies op alle websites afmelden.
  1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Verwijder het bestand cookies.sqlite en alle cookies.sqlite-journal-bestanden.
  4. Herstart Firefox.

Bevat informatie van Websites report cookies are disabled (mozillaZine KB)