Firefox aanpassen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

In dit artikel worden enkele manieren genoemd om Firefox beter naar uw wensen aan te passen.

Werkbalken

U kunt in Firefox werkbalken en werkbalkitems (pictogrammen, knoppen, tekstvelden etc.) herschikken, verbergen, toevoegen en verwijderen. Voor meer informatie, zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen

Add-ons

Add-ons zijn kleine stukjes software die het uiterlijk of de functionaliteiten van Firefox wijzigen of uitbreiden. Er zijn drie soorten add-ons: extensies, thema’s en plug-ins.

Extensies: extensies voegen nieuwe functionaliteiten toe aan Firefox. Ze kunnen allerlei zaken toevoegen, van een werkbalkknop tot een compleet nieuwe functie. De toepassing kan ermee worden aangepast naar de persoonlijke behoeften van elke gebruiker, terwijl de grootte en het voorkomen van de toepassing zelf zo klein mogelijk blijven. Thema’s: thema’s wijzigen het uiterlijk van Firefox, zodat u dit naar eigen behoefte kunt aanpassen en personaliseren. Een thema kan eenvoudig het uiterlijk van werkbalkknoppen wijzigen, maar ook de hele vormgeving en interactieve stijl van Firefox. Plug-ins: plug-ins helpen Firefox specifieke functies uit te voeren, zoals het weergeven van speciale grafische formaten of het afspelen van multimediabestanden. Plug-ins verschillen lichtelijk van extensies, die bestaande functionaliteiten wijzigen of uitbreiden. Een typisch doel van een plug-in is het toevoegen van mogelijkheden voor multimedia, zoals het inbouwen en afspelen van video’s op een webpagina.

Voor meer informatie, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.