Chrome-registratie mislukt

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Chrome refereert aan het deel van het Firefox-venster dat buiten het inhoudsgebied van een venster ligt. Werkbalken, menubalken, voortgangsbalken en venstertitelbalken zijn onderdeel van de browserchrome van Firefox. Het is op geen enkele manier gerelateerd aan Google Chrome.

Chrome-registratie is iets dat elke Firefox-add-on moet ondergaan om in Firefox te kunnen werken. Sommige add-ons worden verspreid met het juiste chrome.manifest-bestand, andere zijn afhankelijk van een chrome.manifest dat automatisch wordt gegenereerd wanneer u Firefox start.

Mislukken van de chrome-registratie kan optreden wanneer een add-on met Firefox is meegeleverd en u geen systeemrechten hebt voor het bewerken van bestanden op plaatsen waar Firefox is geïnstalleerd. (Hierdoor kan chrome.manifest niet worden gegenereerd.)

Om te voorkomen dat deze fout opnieuw optreedt, dient uw systeembeheerder zich met een beheerdersaccount aan te melden en Firefox minstens één keer uit te voeren.

(Windows Vista en Windows 7) Klik met de rechtermuisknop op het Firefox-pictogram op het bureaublad en selecteer Als administrator uitvoeren.

Als dat geen optie is, kunt u de add-on die het probleem veroorzaakt uitschakelen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Add-ons.
  2. Het venster Add-ons zal worden geopend. Klik in dit venster op het paneel Extensies.
  3. Er zal een lijst van geïnstalleerde extensies worden weergegeven. Als u een extensie ziet die u niet zelf hebt geïnstalleerd, selecteer deze dan en klik op Uitschakelen.
  4. Klik boven de lijst van extensies op Firefox herstarten.
  5. Als de fout nog steeds optreedt, probeer dan een andere extensie uit te schakelen.

Extensies waarvan bekend is dat de chrome-registratie mislukt

• ThinkVantage Password Manager (meegeleverd met Firefox in Lenovo-thinkpads)
  • FoxyTunes
  • Divx-plug-in