AVG-add-ons voor Firefox in- en uitschakelen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

AVG Anti-virus 9 bevat verschillende functies die een wisselwerking hebben met Firefox. Dit artikel beschrijft hoe u een aantal van deze functies kunt in- en uitschakelen.

AVG-extensies voor Firefox

AVG Anti-virus installeert automatisch extensies voor Firefox. Sommige gebruikers kiezen liever voor het gebruik van Firefox zonder deze extensies.

AVG Security Toolbar

AVG Anti-virus installeert automatisch een werkbalk in Firefox. Om deze uit te schakelen:

1. Klik in de menubalk op Extra en selecteer Add-ons. Het venster Add-ons zal verschijnen.
  2. Selecteer het paneel Extensies.
  3. Selecteer AVG Security Toolbar.
  4. Klik op de knop Uitschakelen.
  5. Klik op de knop Firefox herstarten om de wijzigingen van kracht te laten worden.

Het uitschakelen van de AVG Security Toolbar heeft geen invloed op uw instellingen voor antivirusbescherming.

De AVG Safe Search- en Link Scanner-functies kunnen onnodig netwerkverkeer genereren. Firefox beschermt u van zichzelf al tegen schadelijke koppelingen - zie Hoe de phishing- en malwarebescherming in Firefox werkt voor meer informatie. Om de AVG-functies uit te schakelen en alleen de ingebouwde bescherming van Firefox te gebruiken:

1. De AVG Safe Search-extensie in Firefox uitschakelen:
    1. Klik in de menubalk op Extra en selecteer Add-ons. Het venster Add-ons zal verschijnen.
    2. Selecteer het paneel Extensies.
    3. Selecteer AVG Safe Search.
    4. Klik op de knop Uitschakelen.
    5. Klik op de knop Firefox herstarten om de wijzigingen van kracht te laten worden.
  2. AVG’s instellingen wijzigen:
    1. Sluit Firefox.
    2. Open de AVG-gebruikersinterface - klik op de Windows-knop Start, selecteer Alle programma’s, AVG 9.0 en vervolgens AVG Free User Interface.
    3. Klik in het venster AVG Anti-virus op het menu Tools en selecteer vervolgens Advanced settings….

4. Klik links in het venster op Link Scanner. Het paneel Link Scanner settings zal rechts in het venster worden geopend.
    5. Haal de vinkjes weg bij de vakjes Enable AVG Search-shield en Enable AVG Active Surf-Shield. Klik vervolgens op de knop Apply.

6. Klik links in het venster op Ignore Faulty Conditions. Het paneel Ignore faulty components conditions zal rechts in het venster worden geopend.
    7. Plaats een vinkje bij het vakje LinkScanner. Klik vervolgens op de knop Apply.

8. Klik op de knop OK om het venster Advanced AVG Settings te sluiten.
    9. Klik op de X in de rechterbovenhoek van het venster AVG Anti-virus om het te sluiten.