Showing questions tagged: Show all questions

system full

I dont know if this is the right forum. I have a message at the bottom of my screen when using thunderbird that say 82% full, What does this mean?

Asked by Nick Havenga 19 minutes ago

Firefox failed to reopen all the pages & tabs from previous sessions after crash, task manager says Firefox(19)

Today for the first time after the latest update 127.0 (64-bit), my many firefox pages and tabs crashed and closed and a pop up to send crash report. So I have fired up … (read more)

Today for the first time after the latest update 127.0 (64-bit), my many firefox pages and tabs crashed and closed and a pop up to send crash report.

So I have fired up firefox again to find only a single page opens up, I have lost probably 16+ pages with multiple tabs on each, been like that for months, I have 32GB memory so there is normally no issues or slowness. However after the crash, even though only a single firefox page is open, windows task manager shows Firefox (20) and if I expand the task, I can see each firefox is taking lots of memory.

So it looks like the old session pages/tabs are still there somewhere but not accessible, I would like to get them back if possible. I went through reseting it to default, disabling the add ons etc but nothing has worked.

Asked by Sean Stevens 14 hours ago

Last reply by Sean Stevens 3 hours ago

Firefox stopping abruptly (or crashes)

Hello I am using firefox 126.0.1 (64-bit) version of firefox on a linux system (kernel 6.6). Firefox is closing the main window abruptly (or crashing). Wanted to get i… (read more)

Hello

I am using firefox 126.0.1 (64-bit) version of firefox on a linux system (kernel 6.6). Firefox is closing the main window abruptly (or crashing).

Wanted to get information on the crash, but when I navigated to the about:crashes page, it return a page with title "invalid URL" and the page says "Hmm. That address doesn’t look right."

Is there a way to get to the crash data/information?

Kind Regards Riza

Asked by Riza Dindir 7 hours ago

My Sent messages have disappeared

In Thunderbird, the content of all my Sent emails has disappeared. When I went to my Sent folder, the sent emails were listed but when I clicked on any of the listed emai… (read more)

In Thunderbird, the content of all my Sent emails has disappeared. When I went to my Sent folder, the sent emails were listed but when I clicked on any of the listed emails, the body was blank. I right-clicked the Sent folder, selected Properties and then clicked Repair Folder. My Sent folder now lists messages that I sent today and yesterday and I can see the content of those emails... but none of the previous Sent emails are listed.

My email history is essential to my business. Unfortunately, I never figured out how to back up the Thunderbird file incrementally so I don't have a backup. Is there any way that I can recover my Thunderbird Sent emails?

P.S. If my Thunderbird Sent email history is unrecoverable, then I think I need to find a different email client that I can back up incrementally... or should I switch to directly using Outlook online in my Microsoft 365?

Asked by JimT 9 hours ago

Session Lost, Session Restore not working

Windows restarted to update and all my 100s of tabs are lost (setting me back days of work!)... Firefox is set to always reopen previous tabs, but it didn't work. Recen… (read more)

Windows restarted to update and all my 100s of tabs are lost (setting me back days of work!)... Firefox is set to always reopen previous tabs, but it didn't work. Recently closed tabs/windows are blank. The Restore Session page - about:sessionrestore - doesn't restore and lists no previous windows/tabs. I went into my sessionstore-backups folder and grabbed a previous.jsonlz4 that has some data but am not sure what to do with it.

Please help! This is a devastating loss of information, as I use my tabs as a to-do list and had many in-progress projects with resources that I cannot all recover just through history.

Asked by David 15 hours ago

Last reply by David 10 hours ago

Thunderbird constantly hangs soon after startup on Mac

Very soon after startup it begins to stutter with the spinning beachball of unresponsiveness. At first it will spin, then come back for a few seconds, then spin again. Ev… (read more)

Very soon after startup it begins to stutter with the spinning beachball of unresponsiveness. At first it will spin, then come back for a few seconds, then spin again. Eventually the whole app is unresponsive.

The troubleshooting steps I see on here all start with "Go to [some location in the menu]". I can't do anything with anything in Thunderbird. I can force it to quit and start it up again, that's about it.

It is also always asking me for the passwords of some of my IMAP accounts. These are big accounts, some folders have several hundred thousand emails. The Inboxes are smaller, maybe a couple hundred in total at the moment. The last configuration I was able to make put it into Unified mode.

The damn thing is that after having been useless like this ever since I installed it, last week it started to work fine. Stayed that way for several days. Eventually that failed, though, and my whole Mac ended up locked up the way the app is, I had to manually power it off.

I don't know if it writes any info about what it's doing to a log file somewhere, I am not having much luck trying to find any information here. Just other people with similar problems but no substantive replies.

Using Thunderbird on an older Mac laptop, running macOS Monterey 12.7.5.

Asked by bradbulger 11 hours ago

TB Ver. 115.11.1 deleted emails from inbox are not deleting or coming back to inbox

I just updated to version 115.11.1 and now if I delete a message in my unified Inbox, sometimes it deletes and quickly comes back and sometimes it just stays there and I … (read more)

I just updated to version 115.11.1 and now if I delete a message in my unified Inbox, sometimes it deletes and quickly comes back and sometimes it just stays there and I cannot delete again (delete is greyed out). Sometimes it does go into trash but still shows in inbox. In my server settings for that email I have the deleted email set to go to trash for that inbox. Suggestions?

I might give you more info..it seems now if I delete the message either by right clicking or top menu delete, it sends to the trash but stays in the inbox (sometimes it goes away but comes right back). If it stays in the deleted unified folder and I empty that trash folder it comes off the inbox. I have W10..and mail is from Yahoo Cox conversion that was working fine until this update today. Yahoo does seem to be much slower than Cox was so I am trying to be patient and wait but it stays in the inbox until described. The bottom taskbar icon still shows a mail in the inbox too even though it is in trash or even emptied. I have to close TB and go back or say to close window for this new mail icon to clear.

I have also discovered if i send an email from my iphone, eventually it comes into TB but if I delete it on my phone it is gone in TB but is NOT in TB trash but it does eventually show on my iPhone trash...the only way i could see this is to remove Trash from that email account in the unified section and then it shows in the regular trash for that email...seems maybe the unified folders have issues after this update ..this is getting so frustrating...and surprised there has been no response to this help question either..I checked my email here and it is correct..

Asked by OldBob2 14 hours ago

Firefox won't open on Mac despite trying everything I've read

Similar to the issue described in this thread (https://support.mozilla.org/bm/questions/1240674), I am unable to open Firefox - it simply refuses to open. I've tried mult… (read more)

Similar to the issue described in this thread (https://support.mozilla.org/bm/questions/1240674), I am unable to open Firefox - it simply refuses to open. I've tried multiple times, the option key, and re-installing. Nothing seems to work, which suggests something about my user settings is the issue, but a) I am not keen on deleting this if possible and b) I won't delete my user settings unless that is necessary. Like the attached thread, I am happy to attach crash reports, but without the ability to even open Firefox properly it's not obvious how I do this - force-quitting it just sends a report to Apple.

Any help much appreciated - I'd quite like Firefox working again.

My laptop is a MacBook Pro 13 2020 (Intel) running macOS Monterey (12.7.4). I installed the version of Firefox available for download as of writing (v127.0 based on Finder).

Asked by Daniel Soutar 14 hours ago

Last reply by Daniel Soutar 14 hours ago

Random Total Freezes

For a while now, I've been having recurring issues with Firefox desktop freezing and becoming totally unresponsive. If there's any pattern to what causes it, I haven't be… (read more)

For a while now, I've been having recurring issues with Firefox desktop freezing and becoming totally unresponsive. If there's any pattern to what causes it, I haven't been able to notice it; sometimes it happens as soon as I open the browser, sometimes it happens after several hours, sometimes it happens twice in ten minutes, sometimes it happens twice in a few hours (however, I can count the number of days it's happened less than twice in one day in the past few weeks on the fingers of one hand). When the browser freezes, it becomes totally unresponsive - it doesn't fade or display "Not Responding", and Task Manager shows nothing abnormal, but it doesn't accept any input at all, any video or other animated material that may have been displaying freezes, and it can only be "fixed" by force quitting from the task manager and reopening. This is exclusively a firefox issue; other programs open at the same time as the browser freezes are not affected.

The only real lead I have as to what could be going on is that sometimes, things don't freeze all at once, but in a cascading effect. For example, tabs, bookmarks, etc. might not highlight when moused over, but still accept the clicks, or selecting another tab might causes the address bar to display the URL of the selected tab, but the screen displayed in the window will not change. Once these cascading changes start, they generally progress to total freeze before I have a chance to do much with that information (only a few seconds), but it's unusual enough behavior to be worth noticing.

Things I've already tried that haven't fixed the issue:

  • Reducing the number of tabs used and otherwise reducing Firefox's system resource usage has not impacted the problem in any way.
  • Running in Troubleshoot Mode has not had a consistent effect on the problem (the most recent time I did, the browser ran stably for longer than I could stand to use the internet without my ad blocker, but this is only one data point in an already inconsistent spread; prior instances of the problem have occurred in Troubleshoot Mode)
  • Disabling hardware acceleration has not fixed the issue.
  • The issue has persisted through multiple refreshes and at least one full uninstall and clean reinstall.
  • The issue persisted after creating and switching to a new profile multiple times.
  • The issue persisted after renaming places.sqlite
  • The issue persisted after clearing cache and cookies multiple times.
  • The issue persisted after clearing downloads and history.
  • And very likely some other stuff that I'm forgetting, I've been trying to fix this on my own for a while now.

Asked by 8bitorne 3 days ago

Last reply by 8bitorne 14 hours ago

Thunderbird has suddenly stopped pulling in email, please help

Thunderbird has suddenly stopped pulling in email, please help. It just says 'Checking mail server capabilities'. I have changed no settings at all. Webmail works. Email … (read more)

Thunderbird has suddenly stopped pulling in email, please help. It just says 'Checking mail server capabilities'. I have changed no settings at all. Webmail works. Email on my phone works. So it's not the ISP or the server or anything like that. It's just on Thunderbird where I can't do anything, but I've not changed anything so I don't understand.

When I try to send email it fails and says: Sending of the message failed. Unable to communicate securely with peer: requested domain name does not match the server’s certificate. The configuration related to mail.mandyhaggith.net must be corrected.

So please can you tell me how to correct the configuration?

Thank you for any help you can offer.

Best wishes Mandy

Asked by hag3 14 hours ago

Online Forms bugs

On many online forms, Firefox substitutes a dash " - " when I type a "9" . I cannot figure out why or how to override this. I am runnning Mac OS 10.13.6 (high Sierra) … (read more)

On many online forms, Firefox substitutes a dash " - " when I type a "9" . I cannot figure out why or how to override this. I am runnning Mac OS 10.13.6 (high Sierra)

Asked by crothko 19 hours ago

Unable to login to thunderbird using email

I have tried multiple times to add an email account to thunderbird in windows but I keep getting the error, "Unable to log in at server...". I know the details are correc… (read more)

I have tried multiple times to add an email account to thunderbird in windows but I keep getting the error, "Unable to log in at server...". I know the details are correct as I'm copying and pasting them from my password manager so I'm not sure what the problem is.

Asked by Isaac Franklin 1 week ago

Last reply by Isaac Franklin 20 hours ago

SLOW TB Version 115

I sent a message a while back about slowness with 115, which I had to download because I had a crash. There were various suggestions, but no solutions to the excessive s… (read more)

I sent a message a while back about slowness with 115, which I had to download because I had a crash.

There were various suggestions, but no solutions to the excessive slowness with 115. This culminated to day in a long 'no reply' mail which suggested the issue might be the virus checker.....

I checked again the various messages about 115 - most were archived, only one month since they were posted!!

Is there an issue with 115?? I saw a thread which asked was I having issues with it, my answer is yes, is there nobody out there with a suggestion??

Asked by barrym 3 months ago

Last reply by barrym 20 hours ago

IMAP messages not being retrieved on time from Comcast or Gmail

I set up a new Windows 11 PC (64-bit) about 2 months ago, and installed Thunderbird Supernova. I allowed MTS to choose all the settings and everything was working fine un… (read more)

I set up a new Windows 11 PC (64-bit) about 2 months ago, and installed Thunderbird Supernova. I allowed MTS to choose all the settings and everything was working fine until about 3 weeks ago I am now running version 115.11.1 (64-bit). I noticed that many messages I recieve at scheduled times every day were not appearing in my MTS message list until sevveral hours (a few actually took 3 days) after their normal delivery times. Checking with the senders revealed no change to the time they were sent. Looking at the messages when they appeared showed that they WERE received on time. Logging into the web interfaces for Gmail and Comcast/XFINITY email revealed that the messages were arriving on time. The only logical conclusion is that MTS has a problem in its IMAP protocol implementation that does not recognize new/unread messages as such, and therefore does not retrieve them. I am legally blind, and up to this point, mTS is the only fully accessible, easy-to-keyboard-navigate email program.

Asked by Paul Gelinas 21 hours ago

Firefox no longer compatible with Rightmove Professional

I've been using Rightmove Professional on Firefox for ten years plus but now suddenly it's not working correctly as the viewing windows no longer slide. Rightmove say it'… (read more)

I've been using Rightmove Professional on Firefox for ten years plus but now suddenly it's not working correctly as the viewing windows no longer slide. Rightmove say it's due to an update by Firefox and advise to switch to Chrome but I really don't want to - will this issue be fixed? Thanks

Asked by Jondog 21 hours ago

DEL key no longer deletes messages

Since Thunderbird updated to 115.11.1 (64-bit), , the DEL key no longer deletes messages from within the message window. It DOES still delete the messages from within the… (read more)

Since Thunderbird updated to 115.11.1 (64-bit), , the DEL key no longer deletes messages from within the message window. It DOES still delete the messages from within the message list. Any ideas as to why?

Asked by Paul Gelinas 21 hours ago

Every time I click on Foxfire, I get two error messages and it won't boot up.

I get the following two error messages when I click on Foxfire. Couldn't load XPCOM; and Entry Point not found; followed by this:  ?Nan@Decimal@blink@@SA?AV12@XZ co… (read more)

I get the following two error messages when I click on Foxfire. Couldn't load XPCOM; and Entry Point not found; followed by this:  ?Nan@Decimal@blink@@SA?AV12@XZ could not be located in the dynamic link library...

I tried to uninstall the program, but got the same two messages and it would not let me. I downloaded a new version and I'm getting the same messages. Everytime I start my computer, I get the same two messages and have to click out of them to keep going. I've installed another browser, but at this point, I just want to uninstall Foxfire so it stops popping up with error messages all the time.

Anybody know how to resolve this? Thanks.

Asked by Todd Wright 21 hours ago

Audio files with the .wav extension do not show the playback time and the file cannot be played.

Hello, After updating Firefox to version 127.0, I started having problems with the playback of some media files. In particular, audio files with the .wav extension do no… (read more)

Hello,

After updating Firefox to version 127.0, I started having problems with the playback of some media files. In particular, audio files with the .wav extension do not show the playback time and the file cannot be played. I can play the same media files in previous versions of Firefox and other browsers (e.g. Chrome) without any problems.

Since I think the problem is caused by a browser update, I would like to ask for your help. If you have any solutions or feedback on this issue, please share it.

Thank you.

Asked by bilpemedia 1 day ago