Ажурирање на Firefox во најновата верзија

Стандардно, Firefox е наместен автоматски да се ажурира, но секогаш можете на направите и рачно ажурирање. Еве како:

Note: If you are updating Firefox at work, please check with your IT department if you run into problems.

Забелешка: Ако користите пакет инсталиран од Вашата Linux дистрибуција, ќе биде потребно да почекате додека ажуриран пакет биде додаден во складиштата на дистрибувијата. Овој напис важи единствено ако рачно сте го инсталирале Firefox (без користење на менаџерот на пакети на дистрибуција).
  1. Во горниот дел на прозорецот на Firefox притиснете го копчето Firefox, одете до менито Help и одберете За Firefox.Во горниот дел од прозорецот на Firefox притиснете го менито Help и одберете За Firefox.Притиснете го копчето за мени New Fx Menu, притиснете на помош Help-29и одберете За Firefox.На линијата за менито притиснете го менито Firefox и одберете За Firefox.
  2. 'Ќе се отвори прозорецот За Firefox и Firefox ќе започне автоматски да проверува дали има ажурирања и да ги презема.
    Update Win1 Fx14
  3. Кога ажурирањата се спремни за инсталирање притиснете на Рестартирај за ажурирањеРестартирај за да се ажурира Firefox.
    Update Win2 Fx14Update Win2 Fx34
Важно: Ако ажурирањето не започнало, не завршило или имало други проблеми, Ве молиме да одите на страницата за преземање и да ја инсталирате најновата верзија на Firefox од mozilla.org за Вашиот оперативен систем или јазик.

За да ги промените поставките за ажурирање, видете го написот Advanced panel - Accessibility, browsing, network, updates, and other advanced settings in Firefox].

Was this article helpful?

Please wait...

These fine people helped write this article:

Illustration of hands

Volunteer

Grow and share your expertise with others. Answer questions and improve our knowledge base.

Learn More