Avaa PDF-tiedostot Firefoxissa lataamatta niitä

(Ohjattu sivulta View PDF files in Firefox)

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: View PDF files in Firefox or choose another viewer

Voit avata PDF-tiedostot suoraan Firefox-ikkunassa sisäänrakennetulla PDF-lukijalla tai PDF-lukuliitännäisellä. Tämä artikkeli käy läpi molemmat vaihtoehdot ja korjausohjeet yleisimpiin ongelmiin.

Voit avata PDF-tiedostot suoraan Firefox-ikkunassa sisäänrakennetulla PDF Viewer -laajennuksella tai PDF-lukuliitännäisellä. Tämä artikkeli käy läpi molemmat vaihtoehdot ja korjausohjeet yleisimpiin ongelmiin.

Huomaa: PDF-lukija on nyt sisäänrakennettu Firefoxiin. Päivitä Firefoxisi saadaksesi lukijan käyttöön.

Sisäänrakennetun PDF-lukijan käyttäminen

Firefox sisältää nyt sisäänrakennetun PDF-lukijan, jolla voit avata lähes kaikki PDF-tiedostot ilman erillistä liitännäistä. PDF-lukija on käytössä oletuksena.

PDF Viewer -laajennuksen käyttäminen

PDF Viewer (toiselta nimeltään pdf.js) on laajennus, joka pelkkien verkkoteknologioiden avulla avaa lähes kaikki verkon PDF-tiedostot Firefoxissa ilman liitännäistä.

PDF JS

Jos olet asentanut PDF-lukijaliitännäisen, kuten Adobe Readerin, se (sekä kaikki muut mahdolliset PDF-lukijat) pitää poistaa käytöstä Firefoxin asetuksissa ennen kuin PDF Viewer -laajennus toimii.

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäisey.
  2. Valitse kaikki PDF-lukijaliitännäiset ja valitse Poista käytöstä niiden kohdalla.

PDF Viewer -laajennuksenPDF-lukijan työkalupalkki

• Näytä dokumentin pienoiskuvat tai rakenne - Työkalupalkin kaikkein vasemmanpuoleisin kuvake avaa sivupaneelin, joka sisältää pienoiskuvat dokumentin sivuista. Osassa dokumenteista on mahdollista katsella myös dokumentin rakennetta. Pitkän dokumentin selaaminen on näin helpompaa.

PDF Thumbnails
  • Edellinen/seuraava sivu tai suoraan tietylle sivulle siirtyminen - Voit käyttää ylös- ja alaspäin osoittavia painikkeita siirtyäksesi edelliselle tai seuraavalle sivulle tai voit antaa suoraan haluamasi sivun sivunumeron.

PDF Pager
  • Muuta dokumentin näyttökokoa - Käytä plus- ja miinuspainikkeita lähentääksesi tai loitontaaksesi näkymää tai valitse suurennusasetus painikkeiden vieressä olevasta alasvetovalikosta.

PDF Zoom
  • Kokoruutu- tai esitystila - Napsauta kokoruututilan painiketta, jos haluat PDF-tiedoston täyttävän koko näyttösi. Paina ESC-painiketta poistuaksesi kokoruututilasta.

PDF Fullscreen
  • Tulostus - Napsauta tulostinta kuvaavaa painiketta avataksesi tulostuksen asetusikkunan.

PDF Print
  • Lataus - Napsauta Lataa-painiketta tallentaaksesi PDF-tiedoston tietokoneellesi tai avataksesi sen toisessa PDF-lukusovelluksessa.

PDF Download
  • Kopioi avoin näkymä - Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta avoin näkymä -painiketta avaksesi avoimen näkymän uuteen välilehteen tai ikkunaan.

PDF Copy

Korjaa ongelmia PDF-lukijan kanssa

Jotkin PDF-tiedostot eivät näy oikein tai ovat tyhjiä

PDF-lukija ei välttämättä pysty näyttämään tietynytyyppisien PDF-tiedostojen kirjasintyylejä, -värejä tai koko dokumenttia. Avataksesi nämä dokumentit:

• Napsauta latauspainiketta dokumentin yläpalkissa avataksesi dokumentin tietokoneesi oletuslukijalla.

YksikäänPDF-tiedosto ei avaudu

Jotkin laajennukset, jotka estävät JavaScriptin suorittamisen, saattavat estää PDF-lukijan toimintaa. Voit poistaa kyseiset laajennukset käytöstä, jotta PDF-lukija toimisi jälleen:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Laajennukset.
  2. Valitse kaikki toimintaa estävät laajennukset ja valitse niiden kohdalla Poista käytöstä.

Voit lukea lisätietoja artikkelista Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.

PDF-lukuliitännäisen käyttäminen

Ellet halua käyttää Firefoxin PDF-lukijaa, voit käyttää PDF-lukuliitännäistä, kuten Adobe Readeria, Nitro PDF Readeria tai Sumatra PDF:ääAdobe Readeria, MozPluggeria tai KParts-liitännäistäSchubert|it PDF Browser -liitännäistä Mac OS X 10.6:lla tai uudemmalla.

Voit ottaa PDF-lukuliitännäisen käyttöön Firefoxin lukijan sijaan seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Ohjelmat-paneeli.
  3. Etsi Portable Document Format (PDF) listalta ja napsauta sitä.
  4. Napsauta alasvetovalikkoa Toiminnot-sarakkeessa ja valitse Käytä sovellusta PDF-lukijan nimi.

Opening PDF - Win v2

Jos PDF-tiedostot ladataan näyttämisen sijaan, kokeile näytä ratkaisuja

Jos PDF-tiedostot ladataan näyttämisen sijaan, tarkista asetuksesi

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Ohjelmat-paneeli.
  3. Etsi Adobe Acrobat Document (jos käytät Adobe Readeria) tai PDF-tiedostot (jos käytät muuta lukuohjelmaa) listalta ja napsauta sitä.
  4. Napsauta alasvetovalikkoa Toiminnot-sarakkeessa ja valitse Käytä sovellusta PDF-lukijan nimi.

Opening PDF - Win
    • Jos Käytä sovellusta PDF-lukijan nimi ei ole listattuna, lue Nollaa lataustoiminnot -osio alta ja käy yllä olevat ohjeet läpi uudestaan
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Lisäohjeet

Nollaa lataustoiminnot

1. Avaa profiilikansiosi:

Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta sitten Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

• Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa hakemisto -painiketta. Profiilikansiosi sisältämä ikkuna avautuu.Profiilikansiosi avautuu.
    Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia, seuraa artikkelin Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö ohjeita.

2. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Poista mimetypes.rdf-tiedosto

Tarkista ohjelma-asetukset

Jos PDF-lukuliitännäisen mukana tulee myös lukijaohjelma, tarkista ohjelman asetukset

• Adobe Reader:
    1. Avaa Adobe Reader.
    2. Avaa Muokkaa-valikko Adobe Readerin valikkopalkissa ja napsauta Oletusarvot.... Oletusarvot-ikkuna avautuu.
    3. Napsauta Luokat-osiossa Internet.
    4. Varmista, että Näytä oletusarvoisesti lukutilassa on valittu.
    5. Napsauta OK sulkeaksesi Oletusarvot-ikkunan ja sulje myös Adobe Reader.

Ellet vieläkään pysty katselemaan PDF-tiedostoja Firefoxissa, jatka seuraavilla ohjeilla.

Alusta liitännäisten tietokanta uudelleen

Seuraa artikkelin Re-initializing the plugins database ohjeita.

Tämä pakottaa Firefoxin rakentamaan liitännäisten tietokannan uudestaan. Ellet vieläkään pysty katselemaan PDF-tiedostoja Firefoxissa, jatka seuraavilla ohjeilla.

Asenna sovellus uudelleen

Jos PDF-lukijaliitännäisen mukana tulee myös lukijaohjelma eivätkä yllä olevat vienmäärityskeinot auttaneet, poista ja asenna sovellus uudelleen.

Ellet vieläkään pysty katselemaan PDF-tiedostoja Firefoxissa, jatka seuraavilla ohjeilla.

Lisätietoja Adobe Reader -käyttäjille

Ellei mikään yllä olevista ohjeista toiminut, lue artikkeli Can't view PDF on the web Adobe.comissa saadaksesi lisätietoja.