Vahtiportaalien tunnistaminen

Firefoxin vahtiportaalien tunnistin tutkii, vaatiko verkkoyhteys kirjautumista. Joskus julkiset WiFi-yhteydet vaativat kirjautumista. Firefox tekee tämän ottamalla säännöllisesti yhteyttä sivustoon http://detectportal.firefox.com/canonical.html. Firefox ottaa yhteyttä tähän osoitteeseen tarkistaakseen tukeeko senhetkinen verkkosi joitakin teknologioita, kuten IPv6:tta.

Toimenpiteet vahtiportaalin tunnistamisen jälkeen

Jos Firefox jättää sivun avoimeksi, voit vain yksinkertaisesti sulkea sen.

Jos tätä tapahtuu toistuvasti, teethän Verkkovirhe-ilmoituksen ja kuvaile, mitä tapahtui (vaatii Bugzilla-tilin luomisen).

Vahtiportaalien toimintaperiaate

Vahtiportaaliksi kutsumme sivua, joka edellyttää toimiasi, ennen kuin voit kirjautua internetin. Tämä toiminto voi olla kirjautuminen käyttäjätunnuksella ja salasanalla, tai vain verkon käyttöehtojen hyväksyiminen.

Useimmat verkot toteuttavat tämän uudelleenohjaamalla sinut aloitussivulleen. Firefox tekee automaattisia yhdistämisiä tunnistaaksen nämä uudelleenohjaukset. Kun uudelleenohjaus havaitaan, saat ilmoituksen jossa kerrotaan, että sinun on ehkä kirjauduttava verkkoon. Kun olet tehnyt tämän, normaalisti välilehti suljetaan automaattisesti. Toisinaan se pysyy avoimena näyttääkseen viestin verkon omistajilta.