Thunderbird ja Gmail

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Thunderbird and Gmail

Thunderbird Thunderbird Last updated: 01/05/2019 20% of users voted this helpful

Thunderbird voidaan määrittää toimimaan saumattomasti Googlen Gmail-palvelun kanssa. Viestit synkronoidaan verkkopohjaisen Gmailin ja Thunderbirdin välillä.

Uudemmat Gmail-tilit eivät toimi Thunderbirdin version 31 ja vanhempien versioiden kanssa, koska nämä eivät tue Googlen autentikointimenetelmää. Täydet tekniset yksityiskohdat löydät bugiraportista 849540. Näissä tapauksissa varmista, että käytät Thunderbirdin versiota 38 tai uudempaa ennen kuin määrittelet Gmail-tilisi.

Gmail-tilin määritykset

Jotta Thunderbird toimisi Gmailin kanssa, on IMAP sallittava Gmail-tilin asetuksissa. Katso lisätietoja ja ohjeet Googlen ohjesivulta IMAP-käyttöönotto. (Uusilla Gmail-tileillä IMAP on oletusarvoisesti sallittu.)

Varmista, että "Vähemmän turvallisten sovellusten toiminta" on otettu käyttöön. Katso ohjeet Googlen artikkelista "Vähemmän turvalliset sovellukset".

Valitse seuraavaksi Thunderbirdin valikkopalkista Tiedosto > Uusi > Olemassa oleva sähköpostitili..., tai valikkopainikkeesta New Fx Menu Uusi viesti > Olemassa oleva sähköpostitili.... Näkyviin aukeaa Sähköpostitilin asennnus -ikkuna. Syötä ikkunaan Gmail-tilitietosi (oikea nimesi, sähköpostiosoite ja salasana), ja napsauta Jatka. Thunderbird määrittelee tämän jälkeen yhteyden Gmail-tiliisi automaattisesti. Napsauta painiketta Valmis, kirjaudu pyydettäessä Google-tilillesi ja valmista tuli! Thunderbird lataa kaikki olemassa olevat viestisi ja Gmail-tili on valmis käyttöön.

Voit katsoa lisätietoja:

Gmailin erikoisuudet

Viestien arkistointi

Gmail arkistoi viestit kansioon Kaikki viestit. Myös Thunderbird arkistoi Gmail-tilien viestit Kaikki viestit -nimiseen kansioon, eikä Arkisto-kansioon, kuten muilla tileillä. Viestien arkistoinnista saat lisätietoja artikkelista Viestien arkistointi.

Gmail Archive settings

Huomaa, että Gmail-tilin asetuksissa Kopiot ja kansiot -paneelissa on painike Arkistointiasetukset... estetty. Tämä on sen vuoksi, että Gmail-tileille ei tarvitse erikseen määritellä arkistointiasetuksia.

Kansioiden tilaaminen ja viestien synkronoiminen

Gmailin tunnisteiden ja Thunderbirdin kansioiden välinen yhteys

Gmail käyttää erityistä sovellusta IMAPista. Gmailin tunnisteesta muodostetaan Thunderbirdiin kansio. Jos lisäät Gmailissa viestiin tunnisteen, Thunderbird luo samannimisen kansion ja tallettaa viestin tähän kansioon. Myös jos siirrät viestin Thunderbirdissä johonkin kansioon, Gmail luo samannimisen tunnisteen ja liittää sen viestiin.

Alla olevassa esimerkissä kansion [Gmail] kanssa samalla tasolla olevat kansiot ("g+", "Personal", "Receipts", "Travel" ja "Work") vastaavat Gmailin samannimisiä tunnisteita.

default gmail folders

[Gmail] -kansiossa on myös joukko erityisiä alikansioita:

• Kaikki viestit: sisältää Gmail-tilisi kaikki viestit, mukaan lukien lähetetyt ja arkistoidut viestit. Mikä tahansa viesti, jonka näet Saapuneet-kansiossa, näkyy myös [Gmail]/Kaikki viestit -kansiossa.
  • Luonnokset: sisältää nimensä mukaisesti viestiluonnokset.
  • Lähetetyt viesti: sisältää lähetetyt viestit.
  • Roskaposti: sisältää joko Gmailin tai Thunderbirdin roskapostiksi määrittelemät viestit.
  • Tähdellä merkityt: sisältää viestit, jotka joko Gmail tai Thunderbird on merkinnyt tähdellä.
  • Roskakori: sisältää poistetut viestit.
  • Tärkeää: sisältää viestit, jotka Gmail on merkinnyt tärkeiksi. Lisätietoa tästä Gmailin ominaisuudesta saat Googlen ohjeartikkelista Tärkeät postit.

Huomaa, että viestillä voi olla useita tunnisteita, kuten "Henkilökohtainen", "Matka" ja niin edelleen. Silloin viestistä ladataan yksi kopio, mutta se näytetään myös kaikissa tunnisteita vastaavissa Thunderbirdin kansioissa.

Kansioiden ja tunnisteiden näyttäminen tai piilottaminen

Voit määritellä, mitkä Gmailin kansiot ja tunnisteet näytetään Thunderbirdissä. Oletusarvoisesti kaikki Gmailin kansiot näytetään. Voit määritellä kansioiden ja tunnisteiden näkymisen napsauttamalla Thunderbirdissä hiiren kakkospainikkeella Gmail-tilin kansiota ja valitsemalla ponnahdusvalikosta Tilaa.

subscribe gmail folders

Poista valinta kaikista niistä kansioista, joita et halua Thunderbirdin näyttävän. Kaikki viestit ladataan joka tapauksessa ja ne näkyvät Kaikki viestit -kansiossa. Ne sisällytetään myös hakutuloksiin. Gmailin tunnisteita ja niitä vastaavia Thunderbirdin kansioita ei kuitenkaan näytetä.

Kansioiden ja tunnisteiden synkronointi

Jos haluat nähdä kaikki Gmailin tunnisteet ja viestit Thunderbirdissä, mutta et halua, että kaikkia viestejä ladataan koneellesi, voit muuttaa synkronointiasetuksia. Voit määrittää mitkä kansiot synkronoidaan. Jos et halua synkronoida kansiota, viestin otsikkotiedot ladataan Thunderbirdiin, mutta viestin runko - eli varsinainen viestiosa - ladataan ja näytetään Thunderbirdissä ainoastaan silloin, kun napsautat viestin otsikkoa.

Muuta viestien, yksittäisten kansioiden ja tunnisteiden lataamis- ja synkronointiasetuksia valitsemalla Thunderbirdin valikkopalkista Työkalut > Tilien asetukset...Muokkaa > Tilien asetukset..., tai valikkopainikkeesta New Fx Menu Asetukset... > Tilien asetukset.... Katso lisätietoja artikkelista IMAP-synkronointi.

Hyödyllisiä lisäosia

• Jos haluat synkronoida yhteyshenkilösi Thunderbirdin ja Gmailin välillä, kokeile joko lisäosaa Google Contacts tai gContactSync.
  • Jos haluat synkronoida kalenterisi Google kalenterin ja Lightningin välillä, lue lisäohjeita artikkelista Lightning ja Google Kalenteri.
  • Flat Folder Tree on käyttökelpoinen, jos haluat nähdä [Gmail] IMAP-kansion alikansiot samalla tasolla kuin muutkin kansiot.
  • Gmail Buttons -lisäosa lisää Gmail-tyyppiset viestikohtaiset painikkeet, joilla viesti voidaan siirtää roskakoriin tai roskaposti-kansioon. Beta-versio näyttää myös Gmailin tunnisteet jokaiselle viestille.

Katso myös