Suojatun yhteyden muodostaminen Firefoxilla epäonnistui

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi saatat saada virheilmoituksen Suojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui tai Ei yhdistetty: mahdollinen turvallisuusongelma, ja miten voit ratkaista ongelman.

Suojattua yhteyttä ei voida muodostaa

Kun suojattua (https) yhteyttä vaativa sivusto yrittää muodostaa yhteyden tietokoneeseesi, Firefox tarkistaa, että sivuston varmenne ja yhteystapa ovat oikeasti turvallisia. Jos Firefox ei voi muodostaa turvallista yhteyttä, se näyttää Suojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui tai Ei yhdistetty: mahdollinen turvallisuusongelma virheilmoituksen.

Suojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui

Suojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui -virhe sisältää kuvauksen virheestä ja Yritä uudestaan -painikkeen. Tietoturvapoikkeuksen lisääminen ei ole mahdollista.

{for not fx97}Fx91SecureConnectionFailed{for fx97}Fx97SecureConnectionFailed

Virhesivu sisältää myös seuraavat tiedot:

• Avattavaa sivua ei voida näyttää, koska vastaanotetun datan alkuperää ei kyetty varmentamaan.
  • Ilmoitathan ongelmasta sivuston omistajalle.

Ei yhdistetty: mahdollinen turvallisuusongelma

Tietyt turvallisuusongelmat saattavat aiheuttaa virheilmoituksen Ei yhdistetty: mahdollinen turvallisuusongelma.

{for not fx97}Fx91SecError-DidNotConnectFx97SecError-DidNotConnect

Virhesivu sisältää kuvauksen mahdollisesta turvallisuusriskistä ja Lisätietoja… -painikkeen, joka näyttää virhekoodin ja muita teknisiä yksityiskohtia. Tietoturvapoikkeuksen lisääminen ei ole mahdollista.

Sivuston ongelmat

TLS-versiota ei tueta

Eräät sivustot yrittävät käyttää vanhentunutta (ei enää turvallista) Transport Layer Security (TLS)-menetelmää turvatakseen yhteytesi. Firefox suojelee sinua estämällä vierailun tällaisilla sivustoilla, jos turvallisen yhteyden muodostamisessa niihin on ongelmia. Ota yhteyttä sivuston omistajaan ja pyydä heitä päivittämään TLS-versionsa ajantasaiseen ja turvalliseen versioon.

Firefoxin versiosta 78 alkaen pienin oletusarvoisesti hyväksytty TLS-versio on 1.2. Sivustoilla, jotka eivät tue TLS-versiota 1.2 tai uudempaa näkyy Suojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui -virheilmoitus ja virhekoodi: SSL_ERROR_UNSUPPORTED_VERSION ja viesti Sivusto ei välttämättä tue TLS 1.2 -yhteyskäytäntöä, joka on vanhin Firfoxin tukema versio. Lisätietoa englanniksi saat tästä Mozillan blogipostauksesta.

Fx97SecureConnectionFailed-TLS

{for not fx97} Fx95SecureConnectionFailed-TLS

Virhesivun painike, Enable TLS 1.0 and 1.1 antaa mahdollisuuden ohittaa TLS:n vähittäisvaatimukset.

Huomaa: Mahdollisuus sallia TLS 1.0 ja 1.1 on poistettu virhesivulta Firefoxin versiossa 97.

HSTS vaaditaan

Eräät sivustot saattavat vaatia HTTP Strict Transport Security (englanninkielinen artikkeli) (HSTS) -protokollan käyttöä, eivätkä hyväksy yhteyttä turvattomalla yhteydellä.

Tietoturvaohjelman ongelmat

Useat tietoturvaohjelmat käyttävät ominaisuutta, joka keskeyttää oletusarvoisesti suojatut yhteydet. Tämä saattaa aiheuttaa yhteysvirheitä tai varoituksia turvallisilla sivustoilla. Jos törmäät turvallisuusvaroituksiin useilla sivustoilla, tietoturvatuotteesi päivittäminen tai sen asetusten muuttaminen voi ratkaista ongelman. Katso lisäohjeita artikkelin Virheen "SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER" ongelmanratkaisu Tietoturvaohjelmistot-osiosta, jossa autetaan ratkaisemaan ongelmia sellaisten tietoturvaohjelmistojen, kuten Avast, AVG ja ESET kanssa.

Vaihtoehtoisesti voit poistaa kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmiston ja käyttää Defender sisäänrakennettua virustarkistusta.

Virheellinen järjestelmän kellonaika

Firefox käyttää turvallisilla sivustoilla varmenteita takaamaan sen, että tietosi lähetetään ainoastaan aiotulle sivustolle, eivätkä salakuuntelijat pääse niitä salakuuntelemaan. Virheellinen järjestelmän kellonaika saattaa aiheuttaa sen, että Firefox tulkitsee sivuston varmenteen epäkelvoksi tai vanhentuneeksi. Varmista, että tietokoneeseesi on asetettu oikea päivämäärä, aika ja aikavyöhyke. Lisätietoja saat artikkelista Aikaan liittyvät varmenneongelmat turvallisilla sivustoilla.

Muut suojatun yhteyden ongelmat

Luettelon ja lyhyen kuvauksen muista yhteysongelmista löydät Firefoxin englanninkielisestä dokumentaatiosta NSS and SSL Error Codes.