Korjaa virheilmoitus "Selaimen kirjanmerkki- ja sivuhistoriatoiminnot eivät ole käytössä"

Näetkö tämän virheilmoituksen, kun käynnistät Firefoxin?

Selaimen kirjanmerkki- ja sivuhistoriatoiminnot eivät ole käytössä, koska jokin Firefoxin tiedostoista on toisen ohjelman käytössä. Jotkin tietoturvallisuusohjelmat voivat aiheuttaa tämän ongelman.

Ongelma aiheutuu, kun tiedosto (places.sqlite), joka säilöö kirjanmerkkisi ja selaushistoriasi, ei ole Firefoxin käytettävissä. Tämä artikkeli esittää kaksi mahdollista ratkaisua.

Ellet näe yllä olevaa virheilmoitusta, sinun tulisi siirtyä johonkin seuraavista artikkeleista:

Ratkaisu 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen

Yleisin syy tähän virheeseen on se, että toinen ohjelma käyttää tiedostoa tai että ongelma alkoi, kun tietokoneen virta sammutettiin äkillisesti (esimerkiksi sähkökatkoksen takia). Hyvä uutinen on, että yleensä ongelman korjaa tietokoneen ja Firefoxin käynnistäminen uudelleen.

Ratkaisu 2: Luo uusi places-tietokanta

Ellei tietokoneen käynnistäminen uudelleen auttanut, voit korjata tämän luomalla uuden places-tietokannan. Älä huoli, se ei ole niin vaikeaa kuin miltä kuulostaa.

Vaihe 1 – Avaa profiilikansiosi

1. Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta sitten Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

• Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa hakemisto -painiketta. Profiilikansiosi sisältämä ikkuna avautuu.Profiilikansiosi avautuu.
    Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia, seuraa artikkelin Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö ohjeita.

Jätä profiilikansiosi auki ja siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2 – Luo tietokanta

1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

Odota, että Firefox on täysin suljettu.
  2. Etsi ja nimeä uudelleen Firefoxin profiilikansiossa tiedosto places.sqlite. Nimeä uudelleen myös tiedostot places.sqlite-shm ja places.sqlite-wal (jos ne ovat olemassa).
    • Voit nimetä tiedoston uudestaan napsauttamalla tiedostoa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla avautuvasta valikosta Nimeä uudelleennapsauttamalla tiedostoa kerran valitaksesi sen ja napsauttamalla sitten tiedoston nimeä uudelleen muokataksesi sitä. Lisää tiedoston nimen loppuun .old -pääte.
  3. Avaa Firefox uudestaan.
    • Kun Firefox avautuu, se luo automaattisesti uuden places-tietokannan. Selaushistoriasi menetetään, mutta kirjanmerkkisi tuodaan automaattisesti uusimmasta varmuuskopiosta.
    • Elleivät kirjanmerkkisi palautuneet uuden places-tietokannan luomisen jälkeen, lue artikkelista Palauta kadonneet tai puuttuvat kirjanmerkit ohjeita.

Apua! Tämä ei korjannut ongelmaani.

Tällä ongelmalla on ilmenemistapoja, joita on myös monilla muilla ongelmilla. Ehkä jokin seuraavista artikkeleista auttaa ongelmassasi.