Thunderbirdin hakutietokannan uudelleenmuodostaminen

Thunderbird Thunderbird Luotu: 08/28/2014 18% of users voted this helpful

Hakutietokanta (The Global Database, lyhyesti "Gloda"), on indeksointijärjestelmä, joka antaa mahdollisuuden tehdä hakuja viesteistä. Hakutietokannan uudelleenrakentaminen uudelleenindeksoi viestit ja yhteystiedot (uutis- ja keskusteluryhmätilejä ei indeksoida).

Hakutietokannan uudelleenrakentamiseen voi olla useita syitä:

• Hakutietokanta voi olla vaurioitunut
  • Haku ei toimi oikein (saattaa näyttää tyhjiä tuloksia tai toimii huonosti)
  • Tietokanta on liian suuri ja tarvitsee tiivistämistä
Huomaa: Tietokannan uudelleenrakentaminen ei automaattisesti pienennä sen kokoa. Tietokannan koko pienenee ainoastaan, jos indeksoitavia viestejä on vähemmän, kuin edellisen päivityksen aikana - mikä saadaan aikaan poistamalla viestejä tai poistamalla viestien tai kansion synkronointi.
  • Hakutietokantatiedosto pirstaloituu, mikä heikentää indeksoinnin toimintakykyä.

Hakutietokannan uudelleenrakentaminen

1. Sulje Thunderbird.
  2. Paikanna global-messages-db.sqlite -tiedosto Thunderbird-profiilissasi .
  3. Poista tiedosto global-messages-db.sqlite.
  4. Käynnistä Thunderbird uudelleen. Uudelleenindeksointi alkaa automaattisesti. Viestien määrästä riippuen se saattaa kestää jonkin aikaa. Voit jatkaa Thunderbirdin käyttöä, mutta uudelleenindeksointi saattaa vaikuttaa Thunderbirdin suorituskykyyn ja haku saattaa palauttaa vain osan haun tuloksista. Uudelleenindeksointia voi seurata Toimintojen hallinnasta. Toimintojen hallnta avataan napsauttamalla Työkalut-valikkoa ja valitsemalla Toimintojen hallinta.

Katso myös