Poista työkalupalkki joka on muuttanut Firefoxin haun tai aloitussivun

Tämän artikkelin avulla voit poistaa Firefoxista kolmannen osapuolen työkalupalkkeja, kuten Ask, searchqu, MyStart, incredibar, seeearch, somoto, sweetim, uTorrent ja muita samankaltaisia työkalupalkkeja. Voit myös palauttaa oletusaloitussivu-, Uusi välilehti- ja hakuasetuksesi. Babylon-työkalupalkin poistamiseen saat ohjeita artikkelista Babylon-työkalupalkin, -aloitussivun ja -hakukoneen poistaminen.

Kuinka tämä tapahtui?

Kolmansien osapuolien työkalupalkit voivat muuttaa haku-, Uusi välilehti- ja aloitussivuasetuksiasi tai ne aiheuttavat muita ongelmia Firefoxissa. Nämä työkalupalkit asennetaan Firefoxiin, kun vierailet verkkosivulla ja napsautat "Asenna"-linkkiä, kun lataat ja asennat työkalupalkin tai kun asennat ohjelmia, jotka sisältävät työkalupalkkeja. Ole varovainen, kun asennat tai päivität sovelluksia ja varmista, että poistat valinnat kohdista, joilla asennetaan työkalupalkkeja tai muita liitännäisohjelmia, joita et halua.

Ohjelmistojen toimittajat saattavat tarjota myös omia versioitaan Firefoxista, jotka sisältävät työkalupalkkeja ja muita muutoksia (esimerkiksi Mozilla Firefox® optimized for Yahoo!). Varmista siis, että lataat ja asennat Firefoxin vain Firefoxin lataussivulta.

Kuinka ongelma korjataan?

Huomaa: Firefoxin virkistämistoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.

Käytä Lisäosien hallintaa työkalupalkin poistamiseen

Useimmissa tapauksissa kolmansien osapuolien työkalupalkit voidaan poistaa suoraan Firefoxin Lisäosien hallinnasta seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Laajennukset.
  2. Valitse työkalupalkki, jonka haluat poistaa.
  3. Napsauta Poista-painiketta.
  4. Napsauta Käynnistä uudelleen, jos pyyntö tulee esiin. Välilehtesi tallennetaan ja palautetaan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Ellet pysty poistamaan työkalupalkkia Lisäosien hallinnasta, käytä sen sijaan "Poista käytöstä" -valintaa, tai lue artikkelista Cannot remove an add-on (extension or theme) lisätietoja.

Oletusaloitussivun ja -hakuasetusten palauttaminen

Sinun pitää ehkä palauttaa Firefoxin hakuasetukset, Uusi välilehti- ja oletusaloitussivu sekä oletushakukone työkalupalkin poistamisen jälkeen. Tämä tapahtuu yksinkertaisimmin SearchReset-laajennuksella.

Muita ratkaisuja