Firefoxin suorituskykyasetukset

Huomaa: Tämä artikkeli koskee Firefoxin versiota 55 ja uudempia.
Ota viimeisimmät ominaisuudet ja tietoturvaominaisuudet käyttöön päivittämällä Firefoxisi sen viimeisimpään versioon.

Firefox käyttää automaattisesti asetuksia, jotka toimivat parhaiten tietokoneellasi. Voit muokata näitä asetuksia Firefoxin AsetuksetAsetukset -sivulla. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. Siirry Yleiset-paneelissa Suorituskyky-osioon ja poista valinta kohdasta Käytä suositeltuja suorituskykyasetuksia. Voit sen jälkeen muuttaa seuraavia asetuksia:

• Käytä laitteistokiihdytystä jos mahdollista: Tämä antaa Firefoxille mahdollisuuden käyttää tietokoneen grafiikkaprosessoria, jos mahdollista, sen sijaan että se käyttäisi pääprosessoria grafiikkapitoisen verkkosisällön - kuten videon ja pelien - näyttämiseen. Tämä vapauttaa tietokoneen resursseja muiden ohjelmien - kuten Firefoxin - käyttöön. Tämä valinta on oletusarvoisesti valittuna, mutta ominaisuus ei ole käytössä kaikille grafiikkaprosessoreille. Näiden asetusten muuttamisen jälkeen Firefox on käynnistettävä uudelleen, jotta muutokset astuisivat voimaan.
  • Sisältöprosessien yläraja: Multiprocess Firefoxin, myös elektolyysiksi tai e10s:ksi kutsutun ominaisuuden avulla Firefox voi suorittaa kaikkien välilehtien verkkosisältöä erikseen Firefoxin pääprosessista turvallisuuden ja suorituskyvyn parantamiseksi. Multiple content processes voi lisätä edelleen suorituskykyä ja minimoida verkkosisällöstä johtuvia kaatumisia. Voit muokata tätä ominaisuutta, jos multiprocess on sallittu. Liian useat sisältöprosessit voivat kuitenkin hidastaa tietokonetta ja sitä myöten myös Firerfoxia. Suositeltu maksimi on neljä, mutta voi valita jopa seitsemän.

Fx55-56settings-Performance

Vihje: Jos tietokoneesi järjestelmätiedotJos Macisi tiedot näyttävät enemmän kuin 8 GB RAM-muistia, saatat haluta lisätä Firefoxin sisältöprosessien lukumäärää oletusarvosta. Useammat sisältöprosessit saattavat lisätä suorituskykyä useampia välilehtiä käytettäessä, mutta ne käyttävät myös enemmän muistia.