Live-kirjanmerkit - Tilaa verkkosivun päivitykset

Jos tarkistat joidenkin sivujen uuden sisällön säännöllisesti, live-kirjanmerkkien avulla saat tiedon sivujen uusimmista sisällöistä ja päivityksistä, eikä sinun tarvitse käydä itse sivulla.

Huomaa: Live-kirjanmerkit toimivat ainoastaan verkkosyötteitä tarjoavien sivujen kanssa.

Kun sivu tarjoaa verkkosyötteitä, voi tilata ne Firefoxiin live-kirjanmerkkeinä. Firefox tarkistaa live-kirjanmerkkien päivitykset tunnin välein. Näin pysyt ajan tasalla suosikkisivujesi uudesta sisällöstä ja päivityksistä.

• Live-kirjanmerkit toimivat RSS, RDF, tai Atom-formaattia käyttävien verkkosyötteiden kanssa.

Live-kirjanmerkin lisääminen

1. Avaa Kirjanmerkit-valikko napsauttamalla Kirjanmerkit-painiketta Bookmarks button win 2.Napsauta Kirjanmerkit-valikkoa Firefoxin valikkopalkissa.
  2. Jos sivu tarjoaa verkkosyötteitä, valikon Tilaa sivu... toiminto on käytettävissä. Napsauta sitä.
    Live bookmarks old 1 - XP
  3. Napsauta avautuvalla sivulla Tilaa-painiketta.
    Live bookmarks old 2
  4. Kirjoita nimi live-kirjanmerkillesi - tai käytä ehdotettua nimeä - ja valitse sen tallennuskohde. Oletusarvoisesti live-kirjanmerkit tallennetaan Kirjanmerkit-työkalupalkkiin. Napsauta seuraavaksi Tilaa-painiketta.
    Live bookmarks old 3
  5. Siinä kaikki! Live-kirjanmerkkisi on luotu.
  1. Avaa Kirjanmerkit-valikko napsauttamalla Kirjanmerkit-painiketta Bookmarks-29.
  2. Jos sivu tarjoaa verkkosyötteitä, valikon Tilaa sivu... toiminto on käytettävissä. Napsauta sitä.
    Kuvaa "Live bookmarks 29 1" ei ole olemassa.
  3. Napsauta avautuvalla sivulla Tilaa-painiketta.
    Live bookmarks 29 2
  4. Kirjoita nimi live-kirjanmerkillesi - tai käytä ehdotettua nimeä - ja valitse sen tallennuskohde. Oletusarvoisesti live-kirjanmerkit tallennetaan Kirjanmerkit-työkalupalkkiin. Napsauta seuraavaksi Tilaa-painiketta.
    Live bookmarks 29 3
  5. Siinä kaikki! Live-kirjanmerkkisi on luotu.
Vihje: Voit lisätä Tilaa-painikkeen FxSubscribeButton Firefoxin työkalupalkkiin tai Firefox-valikkoon (painike näkyy tummana sivuilla, jotka tarjoavat verkkosyötteitä). Katso ohjeet artikkelista Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Live-kirjanmerkkien käyttäminen

Live-kirjanmerkit tallennetaan kirjanmerkkien tavoin kansioina Kirjanmerkit-työkalupalkkiin tai -valikkoon.

Live Bookmarks old viewLive Bookmarks 29 view
  • Napsauttamalla live-kirjanmerkkiä näet sen tuoreimman sisällön.
  • Voit tarkastella verkkosyötteen tarjoamaa sivua napsauttamalla sitä valikosta.
    • Voit tarkastella syötteen kotisivua napsauttamalla valikossa Avaa syötteen-nimi (esimerkiksi Avaa "The Mozilla Blog").

Live-kirjanmerkin päivittäminen

Live-kirjanmerkit päivitetään automaattisesti tunnin välein, mutta voit päivittää ne myös käsin: Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta live-kirjanmerkkiä ja valitse ponnahdusvalikosta Päivitä live-kirjanmerkki.

Live-kirjanmerkin poistaminen

Live-kirjanmerkin poistaminen tapahtuu samalla tavalla kuin tavallisen kirjanmerkin poistaminen. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta live-kirjanmerkkiä ja valitse ponnahdusvalikosta Poista.

Huomaa: Vain kokonaisia kansioina näkyviä live-kirjanmerkkejä voi poistaa. Live-kirjanmerkin yksittäisiä otsikoita ei voi poistaa.