Korjaa ongelmat, jotka estävät kuvien näkymisen

Jos et voi ladata tai katsella kuvia Firefoxissa, tämä artikkeli sisältää muutamia vinkkejä joista saattaa olla apua ongelmanratkaisussa. Tämä artikkeli koskee seuraavia kuvatiedostomuotoja:

• still-kuvatiedostomuodot, kuten PNG, GIF ja JPG
  • animoidut tiedostomuodot, kuten animoitu GIF

Tämä artikkeli koske seuraavia tiedostomuotoja:

Huomaa: Jos verkkosivun kanssa on ongelmia, napsauta osoitepalkin vihreää lukkokuvaketta Fx57GreenPadlock, niin näet, onko Firefox estänyt sivulta turvattomia osia. Saat lisätietoja artikkelista Yhdistelmäsisällön estäminen Firefoxissa.

Poista evästeet ja tyhjennä välimuisti

Toisinaan ongelmat verkkosivujen lataamisessa voidaan ratkaista poistamalla evästeet ja tyhjentämällä välimuisti.

1. Napsauta Arkisto-kuvaketta 57 library icon, napsauta seuraavaksi Sivuhistoria ja valitse Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  2. Valitse Poistettava aika:-pudotusvalikosta Kaikki.
  3. Paina nuolta Yksityiskohdat-sanan vieressä avataksesi tyhjennettävien kohteiden listan.
  4. Valitse Evästeet ja Väliaikaistiedot.
  5. Napsauta Poista tiedot.
  1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, valitse Sivuhistoria ja sitten Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  2. Valitse Poistettava aika:-pudotusvalikosta Kaikki.
  3. Avaa tyhjennettävien kohteiden lista painamalla nuolta Yksityiskohdat-sanan vieressä.
  4. Valitse Evästeet ja Väliaikaistiedot.
  5. Napsauta Poista tiedot.

Tarkista kuvaoikeudet

Firefox antaa mahdollisuuden olla lataamatta kuvia tietyiltä verkkosivuilta, jotta sivu latautuisi nopeammin. Jos et näe kuvia verkkosivulla, toimi seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. .
  2. Valitse AsetuksetAsetukset-ikkunassa Sisältö-paneeli.
  3. Varmista, että vaihtoehto Lataa kuvat automaattisesti on valittu.
  4. Napsauta vaihtoehdon Lataa kuvat automaattisesti vieressä olevaa Poikkeukset...-painiketta, jolloin Poikkeukset - Kuvat -ikkuna aukeaa.
  5. Katso avautuneen ikkunan luetteloa sivustoista. Varmista, että luettelo ei sisällä sivustoa, jonka kuvien kanssa sinulla on vaikeuksia.
  6. Sulje Poikkeukset - Kuvat -ikkuna. Sulje Poikkeukset - Kuvat -ikkuna napsauttamalla Sulje-painiketta.
  7. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti. .

Tarkista kuvaoikeudet tietyllä verkkosivustolla

Firefox antaa mahdollisuuden olla lataamatta kuvia tietyiltä verkkosivuilta, jotta sivu latautuisi nopeammin. Jos et näe kuvia verkkosivulla, toimi seuraavasti:

1. Napsauta Sivuston identiteetti -painiketta (verkkosivuston kuvake sen osoitteen vasemmalla puolella).
  2. Napsauta avautuvassa sanomaruudussa painiketta Lisätietoja.... Tietoja sivusta-ikkuna aukeaa.
  3. Valitse ikkunasta Oikeudet-paneeli.
  4. Varmista, että asetuksessa Lataa kuvat on valittuna vaihtoehto Salli.
  5. Sulje Tietoja sivusta -ikkuna.

Tietoturvaohjelmistot

Eräät tietoturvaohjelmistot (muun muassa virustorjunta- ja vakoiluntorjuntaohjelmat, palomuuriohjelmat ja vastaavat) saattavat tunnistaa jotkin kuvat web bugeiksi ja estää niiden näyttämisen tai ne saattavat estää kuvien animaatiot. Tarkista, että tietoturvaohjelmistosi sallii kuvien lataamisen.

Kuvat latautuvat ensimmäisellä kerralla, mutta eivät sen jälkeen

RealPlayer Browser Record -liitännäinen (asentuu RealPlayerin mukana) voi saada Firefoxin näyttämään kuvat oikein ensimmäisellä kerralla kun vierailet verkkosivulla, mutta ei seuraavilla kerroilla tai sivun päivittämisen jälkeen. Tämän laajennuksen käytöstä poistamisen pitäisi ratkaista ongelma.

1. Avaa RealPlayer.
  2. Napsauta valikkoa Tools ja valitse Preferences....
  3. Mene osioon Download & Recording ja poista valinta vaihtoehdosta Enable Web Download & Recording for these installed browsers.
  4. Napsauta OK.

Voit myös katsoa artikkelista Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia ohjeita laajennusten käytöstä poistamiseksi tai poistamiseksi kokonaan.

Kuvat latautuvat, mutta eivät näytä oikeanlaisilta

Jos verkkosivustojen kuvat latautuvat, mutta eivät näytä oikeanlaisilta tai näyttävät erilaisilta kuin muilla selaimilla, voit yrittää seuraavaa:

• Jos käytät mitä tahansa internetin kiihdytysohjelmaa, poista se käytöstä ja tarkista, latautuvatko kuvat normaalisti. Lisätietoa saat ohjelmistosi dokumentaatiosta.
  • Jos kuvan paikalla näkyy tekstiä tai jonkinlaista sekasotkua, katso ohjeita MozillaZinen artikkelista Page displays as gibberish.

Muita syitä siihen, että kuvat eivät lataudu

• Kuvat näyttävä sivusto saattaa olla pois käytöstä tai sen toiminnassa saattaa olla häiriöitä. Varmistu tästä kokeilemalla sivustoa toisella tietokoneella tai selaimella.
  • Joidenkin kuvien polkunimet sisältävät kenoviivoja (esimerkiksi esimerkki.com\OmaKuva.jpg). Muissa selaimissa kuin Internet Explorerissa tällaiset polkunimet eivät toimi. Jos huomaat, että kuvan URL eli osoite sisältää kenoviivoja, ota asiasta yhteyttä sivuston ylläpitäjään.

Kuvat eivät vieläkään lataudu oikein

Jos olet kokeillut kaikkia tässä artikkelissa kerrottuja ratkaisuja, eivätkä kuvat tai animaatiot siltikään näy oikein:

Perustuu mozillaZinen informaatioon Images or animations do not load (mozillaZine KB)