Tärkeää - Firefoxin tuki Windows XP:lle ja Vistalle on päättynyt

Firefox Firefox Viimeksi päivitetty: 03/12/2020 68% of users voted this helpful

Firefoxin versio 52.9.0 ESR oli viimeinen täydellinen Windows XP:lle ja Windows Vistalle julkaistu versio. Uusia turvallisuuspäivityksiä niihin ei enää julkaista.

Miksi Firefoxin tuki Windows XP:lle ja Vistalle on päättynyt?

Firefox oli eräs harvoista selaimista, jotka tarjosivat tukea Windows XP:lle ja Windows Vistalle. Microsoft itse lopetti Windows XP:n tuen 2014 ja Windows Vistan tuen 2017. Ei-tuetut käyttöjärjestelmät eivät enää vastaanota turvallisuuspäivityksiä, altistuvat tietoturvariskeille ja voivat olla vaarallisia käyttää, mikä teki Firefoxin ylläpitämisestä näille versioille vaikeaa.

Parantaako toiseen selaimeen vaihtaminen turvallisuutta?

Valitettavasti toiseen selaimeen vaihtaminen ei paranna turvallisuutta. Useimmat selaimet (kuten Google Chrome ja Microsoft Internet Explorer) ovat jo aikaisemmin lopettaneet tuen Windows XP:lle ja Windows Vistalle.

Voiko Firefoxilla edelleen selailla turvallisesti Windows XP:llä ja Vistalla?

Valitettavasti ei. Tuki Firefox Extended Support Release (ESR) versiolle 52 on päättynyt. Ei-tuetut selaimet eivät vastaanota turvallisuuspäivityksiä, niissä on tunnettuja haavoittuvuuksia ja ne saattavat olla vaarallisia käyttää.

Miten Firefoxin uusimmat ominaisuudet saa käyttöön?

Jos haluat pitää Firefoxin ajan tasalla uusimpine ominaisuuksineen ja päivityksineen, on tietokoneen käyttöjärjestelmä päivitettävä.

• Päivitä sellaiseen Windowsin versioon, jota Microsoft edelleen tukee, kuten Windows 8.1 tai 10. Lisätietoja saat Microsoftin sivuilta. Windows-versiot joita Microsoft ei tue, ovat epäluotettavia ja turvattomia, mikä tekee tekee Firefoxin ylläpitämisestä niille todella vaikeaa.
  • (Edisteyneille käyttäjille): Voit myös vaihtaa Linux-pohjaiseen käyttöjärjestelmään. Suurimmassa osassa Linux-jakeluja Firefox tulee oletusarvoisena selaimena. Lisätietoja löydät jonkin sinua kiinnostavan Linux-version tukisivustolta.