Välilehtiasetukset

Tässä dokumentissa selitetään kaikki Mozilla Firefoxin asetusikkunan välilehdet-paneelin asetukset. Avaa asetusikkuna seuraavasti Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. Vastaavat tiedot muista paneeleista löytyvät Asetukset artikkelista.

Välilehdet-paneeli sisältää välilehdillä selaamiseen liittyvät asetukset.

66540d43fa6968daab22fa2c9052cbe5-1245728833-504-1.jpg 66540d43fa6968daab22fa2c9052cbe5-1246120345-529-1.jpg 66540d43fa6968daab22fa2c9052cbe5-1246322475-737-1.jpg

Uudet sivut avataan:
Valinnalla voit kontrolloida, miten Firefox käsittelee toisista ohjelmista tulevia tai verkkosivuilta valittuja linkkejä, jotka yrittävät avata uutta ikkunaa. Voit asettaa nämä linkit avautumaan uuteen ikkunaan tai uuteen välilehteen viimeiseksi käytetyssä ikkunassa.

Avaa uudet ikkunat uuteen välilehteen:
Valinnalla voit kontrolloida, miten Firefox käsittelee linkkejä, jotka yrittävät avata uutta ikkunaa. Valitsemalla kohdan linkit avautuvat uuteen välilehteen, muussa tapauksessa ne avautuvat uuteen ikkunaan.

Huom.: Vaikka linkit on asetettu avautumaan uuteen välilehteen, Firefox ohittaa tämän asetuksen kun avattavan sivun ikkunalle on määritelty tietty koko. Firefox tekee näin, koska jotkin sivut vaativat määrätyn kokoisen ikkunan näkyäkseen oikein.

Varoita, kun yritän sulkea useita välilehtiä samanaikaisesti
Firefox voi varoittaa sinua, kun olet sulkemassa ikkunaa, jossa on useita välilehtiä auki. Näin et vahingossa sulje ikkunaa kun tarkoituksesi oli sulkea vain välilehti. Poista valinta kohdasta, jos et halua tällaista varoitusta.

Varoita, kun usean välilehden avaaminen voi hidastaa Firefoxin toimintaa
Firefox voi varoittaa sinua, kun olet avaamassa niin suurta määrää välilehtiä, että niiden avaaminen hidastaisi merkittävästi tietokoneesi toimintaa pidemmäksi aikaa. Näin et vahingossa hidasta järjestelmäsi toimintaa sivujen latautumisen ajaksi. Poista valinta kohdasta, jos et haluat tällaista varoitusta.

Välilehtipalkki on aina esillä
Kun Firefoxin ikkunassa on avoinna vain yksi sivu, välilehtipalkki ei normaalisti ole näkyvissä. Valitse tämä asetus, jos haluat, että välilehtipalkki on aina näkyvissä.

Valitse linkistä avattu välilehti
Kun napsautat linkkiä hiiren keskimmäisellä painikkeella tai pidät CtrlKomento-näppäintä pohjassa napsauttaessasi linkkiä hiiren vasemmalla painikkeella, sivu avautuu uuteen välilehteen. Välilehti latautuu oletuksena taustalle. Jotta se latautuisi näkyviin, se on itse valittava. Valitse asetus jos haluat, että välilehti avautuu automaattisesti näkyviin.

[[Options window Palaa asetusikkuna-artikkeliin]::