Firefoxin asettaminen oletusselaimeksi

Jos tietokoneellesi on asennettu useampi kuin yksi selain, kaikki linkit avautuvat automaattisesti oletusselaimessasi. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Firefox voidaan asettaa järjestelmän oletusselaimeksi.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Yleiset-välilehdessä Aseta oletukseksiAseta oletukseksi….
    default 38Fx56GeneralPanelStartup-MakeDefaultBrowserFx57GeneralPanelStartup-MakeDefaultFx61GeneralPanelStartup-MakeDefault
  3. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.
  1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Yleiset-välilehdessä Aseta oletukseksiAseta oletukseksi….
    default 38Fx56GeneralPanelStartup-MakeDefaultBrowserFx57GeneralPanelStartup-MakeDefaultFx61GeneralPanelStartup-MakeDefault
  3. Määritä oletusohjelmat -ikkuna avautuu.
  4. Valitse Määritä oletusohjelmat -ikkunan vasemmanpuoleisesta ohjelmalistasta Firefox ja napsauta Aseta tämä ohjelma oletukseksi. Sulje ikkuna napsauttamalla OK-painiketta.
    Default - Win8 pt 2
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Napsauta Yleiset-paneelissa Aseta oletukseksiAseta oletukseksi…
    default 38Fx56GeneralPanelStartup-MakeDefaultBrowserFx57GeneralPanelStartup-MakeDefaultFx61GeneralPanelStartup-MakeDefault
  3. Windowsin Asetukset-sovelluksen Valitse oletussovellukset -näkymä aukeaa.
  4. Vieritä alaspäin ja napsauta otsikon Selain alla olevaa kohtaa.
    default apps win10
  5. Valitse Firefox käytettävissä olevien selainten luettelosta.
    firefox default 10
  6. Firefox on nyt valittu oletusselaimeksi. Tallenna muutokset sulkemalla Asetukset-ikkuna.

Oletusselaimen vaihtaminen Windows 10:n Asetusten kautta

Halutessasi voit vaihtaa Firefoxin oletusselaimeksi myös Windows 10:n Käynnistä-valikon kautta:

1. Avaa Windowsin Käynnistä-valikko ja napsauta Asetukset-kuvaketta (hammasratas).
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Oletussovellukset vasemmasta laidasta.
  3. Vieritä alaspäin ja napsauta otsikon Selain alla olevaa kohtaa.
    default apps win10
  4. Valitse Firefox käytettävissä olevien selainten luettelosta.
    firefox default 10
  5. Firefox on nyt valittu oletusselaimeksi. Tallenna muutokset sulkemalla Asetukset-ikkuna.
Huomaa: Jos haluat asettaa jonkin muun selaimen oletusselaimeksi, etsi ohjeet kyseisen selaimen käyttöohjeista tai tukisivuilta.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Default browser (mozillaZine KB)