Nyheder i Firefox OS

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Her er et overblik med de nye funktioner i din Firefox OS-enhed.

Bemærk: Producenten af din enhed er, sammen med din teleoperatør, ansvarlig for at levere systemopdateringer til din Firefox OS-enhed.

Tilføj smarte samlinger til startskærmen

Organiser dine favorit-apps efter emne og find nye apps, der interesserer dig.

• Vælg en eksisterende smart samling: Tryk og hold på startskærmen og vælg Tilføj smart samling.

smart_collections
  • Lav din egen smarte samling: På startskærmen, søg efter noget som interesser dig (fx opskrifter, sport eller nyheder), og Firefox OS vil forslå apps til dig. Tryk på stjerneikonet under søgefeltet for at gemme din søgning som en smart samling.
    search smart

Nye mailfunktioner: vedhæft filer, notifikationer og POP3-konti

• Tilføj lyd- og video-filer til dine mails.
  • Aktiver mailmeddelelser: Åbn appen Mail, tryk på den konto, du vil aktivere meddelelser for, og aktiver Giv besked ved nye meddelelser.

Email Notifications
Læs mere i artiklen Email notifications and inbox sync
  • Tilføj en POP3-mailkonto: Tryk på Manuel opsætning på skærmen Ny konto. Tryk på POP3+SMTP under Kontotype.
Læs mere i artiklen Send og håndter mail.
POP3-mailkonti er understøttede i Firefox 1.3 og nyere.

Bedre beskeder: tilføj en emnelinje og videresend meddelelser

• Videresend meddelelser, du har sendt eller modtaget.
  • Tilføj en emnelinje til meddelelser: Tryk på menuen øverst til højre på meddelelsesskærmen. Vælg Tilføj emne.
subject fxos msg
Læs mere i artiklen Sådan bruges appen Beskeder.

Flere opkaldsmuligheder: genopkald, gruppesamtale og brug af to simkort

• For at ringe til det senest brugte telefonnummer, tryk på den grønne knap Opkald for at indlæse telefonnummeret, og tryk så atter på knappen for at foretage opkaldet.
  • Op til 5 deltagere i et opkald. Når du har ringet til en person, så tryk på + for at tilføje endnu en.
    Conference Call
Læs mere i artiklen Foretag opkald og brug telefonsvarer i Firefox OS.
  • Hvis du har to simkort i din telefon, vil den nye DSDS-funktion (Dual SIM Dual Standby) gøre det muligt at modtage opkald på dem begge, når de er på standby. Når et af dem er i brug, deaktiveres det andet. Læs mere i artiklen Sådan håndteres dobbelt simkort i Firefox OS.
DSDS-funktionen er tilgængelig i Firefox OS 1.3 og nyere.

Personlige ringetoner

Forbedret musikafspiller og muligheder for streaming

• Du kan nu springe numre over og sætte musik på pause direkte fra meddelelsesbakken eller på låseskærmen.
music_control_ffos
  • Vil du lytte til den indbyggede radio gennem højtalerne i stedet for gennem høretelefonen? Tryk på ikonet Højtaler for at slå højtalerne til eller fra.
radio speaker

Læs mere i artiklen Lyt til radio i Firefox OS.
Du skal stadig indsætte stikket til din høretelefon for at modtage radio, fordi ledningen bruges som antenne, men du behøver ikke have høretelefonen på, når højtaleren er slået til.
  • Firefox OS understøtter nu Real Time Streaming Protocol (RTSP), så du kan streame lyd og video direkte til din telefon uden at hente yderligere software.

Kamera og fotofunktioner: blitz, kontinuerlig fokus og organiseret galleri

• Firefox OS tilbyder følgende, hvis din hardware understøtter det:
    • Slå blitz til, fra eller sæt den til automatisk.
    • Med kontinuerlig fokus er det lettere at tage skarpe billeder af ting i bevægelse.
  • Har du mange billeder? Appen Galleri lader dig se dine billeder sorteret efter dato. Du kan også se filinformation - tryk blot på et billede for at se detaljerne.
fxos gallery
  • Tryk på skærmen for at fokusere kameraet på det, du vil tage et billede af.

Eksporter og del dine kontakter: del over Bluetooth og eksporter til simkort eller hukommelseskort

• Fra appen Kontakter, tryk på tandhjulet øverst til højre, og tryk så på Eksporter kontakter.

Export Contacts
Læs mere i artiklen Tilføj, håndter og del kontakter i Firefox OS.
  • Du kan nu importere kontakter fra begge simkort, hvis din enhed har mulighed for at bruge to simkort.

Overfør let filer gennem Bluetooth eller NFC

• Overfør flere filer over Bluetooth: Følg disse trin for at overføre dine filer. Mens din første fil overføres, kan du gentage trinnene for at føje flere filer til overførselskøen.
  • Understøttelse af Near Field Communication (NFC): Overfør information til og fra din enhed uden at skulle parre eller bruge yderligere apps. Du skal blot holde din telefon op mod en anden enhed, som understøtter NFC, eller et NFC-mærkat.

Appen Beskeder understøtter nu MMS

• Tilføj billeder, lyd og video til dine beskeder ved at trykke på papirklipsen MMS attach til venstre for meddelelsesfeltet.
  • Chat med en hel gruppe - brug knappen Kontakter contact button til at føje flere personer til en besked.
  • Indtast en URL i en besked, og den omdannes automatisk til et link, der kan åbnes i browseren.

Læs mere i artiklen Sådan bruges appen Beskeder.

Hent filer i din browser

Adaptiv søgning er nu på startskærmen

På nogle enheder med Firefox OS v1.1 er adaptiv søgning blevet flyttet til startskærmen. Bare lås telefonen op, så er den der, uden du behøver at stryge til højre. Læs mere om, hvordan det virker.

Homescreen 1.1

Søg i din musik

Importer kontakter fra flere steder

• Nu kan du importere kontakter fra Gmail, Outlook og Hotmail.
  • Tilføj let nye kontakter fra telefonopkald, beskeder og mails.

Læs mere i artiklen Tilføj, håndter og del kontakter i Firefox OS.

Del filer over Bluetooth

• Bluetooth-overførsel er nu tilgængelig i menuen Del i appene Galleri og Video.

Lær hvordan du parrer en enhed og deler filer i artiklen Aktiver Bluetooth i Firefox OS for at overføre filer.

Find en mistet enhed

• Find min enhed giver dig mulighed for at finde en mistet enhed ved hjælp af en computer og din Firefox-konto. Du kan endda låse eller slette dine data på enheden fra en computer. Læs mere i artiklen Find My Device for Firefox OS.