Hva betyr feilmeldingen SSLv3 i Firefox

Firefox versjon 33 og lavere: Denne artikkelen gjelder nyere versjoner av Firefox. Hvis du ikke kan bruke en nyere versjon, innstaller dette offisielle Mozilla programtillegget for å deaktivere SSLv3 umiddelbart.

Fra og med Firefox 34, vil Firefox blokkere Secure Sockets Layer 3.0 (SSLv3) for å beskytte din informasjon fra angrep. SSLv3 er teknologi som noen webområder bruker for å koble seg til en server. Denne metoden er ikke lenger sikker, noe som gjør det lett for hackere å hente personlig informasjon fra deg under tilkobling. For ytterligere informasjon, se dette blogginnlegget.

Hva som skjer når du går inn på utsatte sider

Når du kobler deg opp til en side som kun støtter SSLv3, kommer Firefox til å blokkere den og vise feilmeldingen "Ikke i stand til å etablere sikker tilkobling". Hvis du ser denne meldingen, vennligst kontakt eieren eller administratoren av siden og informer dem om problemet.

Ytteligere forhåndsregler

For å beskytte deg fra angrep, hold Firefox oppdatert. Den enkleste måten å gjøre dette på er å sørge for automatisk oppdatering:

1. Klikk på menyknappen Bildet "new fx menu" finnes ikke., deretter InnstillingerPreferences.
  2. Klikk på panelet Avansert, deretter fanen Oppdatering, og sørg for at alternativet Automatisk innstaller oppdateringer er krysset av.

Dersom du bruker Linux-distrubisjonens pakkede versjon av Firefox, er det ikke en fane for oppdateringer. Istedenfor er alle oppdateringer til Firefox håndtert av en oppdateringsbehandler for utgaven din av Firefox, og alle oppdateringer burde bli oppdatert automatisk.