Thunderbirdin liitännäisen kaatumisilmoitus

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Liitännäinen on ohjelmakomponentti joka suoritetaan Thunderbirdissä, ja joka antaa mahdollisuuden näyttää tietyn tyyppistä sisältöä. Kun liitännäinen kaatuu, Thunderbird antaa mahdollisuuden lähettää kaatumisilmoitus. Kun ilmoitus kaatumisesta on kuitattu, voidaan ladata kaatumisilmoitus ja tarkastella sen sisältöä. Jos liitännäisen kaatuminen aiheutti myös Thunderbirdin kaatumisen, saattaa olla, että joudut käynnistämään Thunderbirdin uudelleen.

Mikä on liitännäinen?

Liitännäinen on pieni ohjelma, joka näyttää sisältöä, jota Thunderbirdiä ei ole suunniteltu näyttämään, kuten videoita, ääntä, verkkopelejä ja esityksiä, jotka ovat omassa binääriformaatissaan. Vaikka liitännäiset toimivat Thunderbirdin sisällä, niitä luovat ja jakelevat yhtiöt, jotka ovat kehittäneet näitä formaatteja. Joitakin yleisimpiä liitännäisiä ovat Adoben Flash, Applen QuickTime ja Microsoftin Silverlight.

Kuinka näen, mitä liitännäisiä on asennettu?

Lisäosien hallinta -välilehdellä voit tarkastella, mitä liitännäisiä Thunderbirdiin on asennettu:

1. Avaa Lisäosien hallinta -välilehti:
    • Napsauta Thunderbirdin valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta valikossa Lisäosat, tai
    • Napsauta valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja seuraavaksi Lisäosat
  2. Napsauta Lisäosien hallinta -välilehden vasemmassa laidassa Liitännäiset.

add-ons manager

Mikä on "kaatuminen"?

"Kaatuminen" tapahtuu, kun jokin ohjelma yhtäkkiä ja odottamatta lakkaa toimimasta ja lopetetaan. Joskus liitännäinen kaatuu ilman, että se vaikuttaa Thunderbirdin muuhun toimintaan ja toisinaan liitännäisen kaatuminen aiheuttaa myös Thunderbirdin kaatumisen. Katso lisätietoa artikkelista Thunderbird kaatui. Jotkin liitännäiset ladataan erillään Thunderbird-ohjelmasta, jolloin liitännäisen kaatuminen ei kaada Thunderbirdiä.

Kun liitännäinen kaatuu, näet sanomaruudun, jolla voit lähettää kaatumisilmoituksen Thunderbird-tiimille:

Crash report dialog

Mitä on "jumiutuminen"?

"Jumiutuminen" tapahtuu, kun jokin liitännäinen lakkaa vastaamasta kutsuihin. Liitännäistä ei ole lopetettu, se vain näyttää lakanneen toimimasta. Kun liitännäinen lopettaa vastaamasta kutsuihin, Thunderbird odottaa 45 sekuntia, ennen kuin se sulkee sen automaattisesti. Vaikka teknisesti jumiutumisessa on kyse eri asiasta kuin kaatumisessa, Thunderbird näyttää kaatumisilmoitus-sanomaruudun, jolla voit lähettää tietoa, joka auttaa Thunderbird-tiimiä tunnistamaan ja korjaamaan ongelman.

Mitä tietoja kaatumisilmoitukseen sisällytetään?

Kun kaatumisilmoitus lähetetään Mozillalle, Thunderbirdin kehittäjät käyttävät tietoa tehdäkseen tulevista versioista vähemmän alttiita kaatumiselle. Kaatumisilmoitukset eivät sisällä mitään yksilöä identifioivaa tietoa. Ne sisältävät vain teknistä tietoa, kuten:

• tarkastelemasi sisältö, joka aiheutti kaatumisen
  • käyttämäsi Thunderbirdin versio
  • käyttöjärjestelmäsi
  • asennetut liitännäiset
  • asennetut laajennukset
  • muuta vastaavaa teknistä informaatiota

Kaatumisilmoitusten sisältö on Mozillan tietosuojakäytännön mukaista.

Kuinka kaatumisia estetään?

Monet liitännäisistä johtuvat ongelmat voidaan ratkaista päivittämällä lisäosa sen uusimpaan versioon. Kaatumisen aiheuttaneen liitännäisen nimi löytyy virhesanomasta. Voit tarkistaa liitännäisiin saatavilla olevat päivitykset Lisäosien hallinta -välilehdellä:

1. Avaa Lisäosien hallinta -välilehti:
    • Napsauta Thunderbirdin valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta valikossa Lisäosat, tai
    • Napsauta valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja seuraavaksi Lisäosat
  2. Napsauta Lisäosien hallinta -välilehden vasemmassa laidassa Liitännäiset.

Liitännäiset-luettelon ylälaidassa on linkki Tarkista ovatko asennetut liitännäiset ajan tasalla. Kun napsautat tätä linkkiä, siirryt Liitännäisten tarkistus ja päivitys -sivulle, jolla voit päivittää liitännäiset.