Firefox voor Ondernemingen de standaardbrowser maken

Firefox for Enterprise Firefox for Enterprise Last updated: 3 jaar ago

De sjabloon ‘Enterprise’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.

Als een beheerder kunt u de computers in uw domein instellen om Firefox voor Ondernemingen als de standaardbrowser te gebruiken. Zorg er eerst voor dat Firefox voor Ondernemingen op alle computers is geïnstalleerd, en volg daarna onderstaande instructies.

Stap 1

Om Firefox voor Ondernemingen als standaardbrowser op alle computers in uw omgeving in te stellen, dient u een losstaand gedeeld XML-bestand aan te maken dat Firefox voor Ondernemingen instelt als de standaardbrowser. Het XML-bestand moet in een gedeelde servermap worden geplaatst, die door alle computers in uw omgeving kan worden benaderd.

Noot: Firefox voor Ondernemingen moet op de doelcomputer zijn geïnstalleerd voor de juiste bestandassociaties (b.v. html of htm) om de Firefox voor Ondernemingen-browser standaard te starten.

Zie hieronder voor een voorbeeld-xml waarin Firefox voor Ondernemingen als de standaardbrowser wordt ingesteld voor het openen van html-, htm-, http- en https-bestanden en -koppelingen.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<DefaultAssociations>
  <Association Identifier=".htm" ProgId="FirefoxHTML-308046B0AF4A39CB" ApplicationName="Firefox" />
  <Association Identifier=".html" ProgId="FirefoxHTML-308046B0AF4A39CB" ApplicationName="Firefox" />
  <Association Identifier="http" ProgId="FirefoxURL-308046B0AF4A39CB" ApplicationName="Firefox" />
  <Association Identifier="https" ProgId="FirefoxURL-308046B0AF4A39CB" ApplicationName="Firefox" />
</DefaultAssociations>

Noot: de waarde 308046B0AF4A39CB is gebaseerd op waar Firefox is geïnstalleerd. 308046B0AF4A39CB correspondeert met C:\Program Files\Mozilla Firefox. Als uw Firefox-installatie zich in C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox bevindt, dient u E7CF176E110C211B te gebruiken. Voor elke andere installatielocatie kunt u naar about:support gaan en naar de waarde voor Updatemap kijken. De waarde staat achter C:\ProgramData\Mozilla\updates\.

Stap 2

In Windows is beleidsondersteuning geïmplementeerd middels de Group Policy Management-console. Firefox ondersteunt het instellen van beleid via Active Directory, evenals via het gebruik van lokaal groepsbeleid.

Lees dit ondersteuningsartikel voor info over hoe u een groepsbeleidsobject kunt gebruiken om Firefox voor Ondernemingen als de standaardbrowser in te stellen.

Stap 3

Om het configuratiebestand met standaardassociaties voor de computers in uw omgeving in te stellen, dient u het gerelateerde Group Policy Object op de server van uw domein te bewerken. Volg om dat te doen onderstaande instructies:

1. Open de Group Policy Management Console door naar Start > All Programs > Administrative Tools > Group Policy Management te gaan.
  2. Klik op Group Policy Management > Domains > example.com
  3. Open het tabblad Linked Group Policy Objects.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het GPO dat u wilt selecteren en klik op Bewerken.
  5. Navigeer vanuit de Group Policy Management Editor naar Computer Configuration > Policies > Administrative Template > Windows Components > File Explore en dubbelklik op Set a default associations configuration file.
  6. Selecteer in het venster Set a default associations configuration file Enabled.
  7. Voer vanuit het veld Options de locatie van uw standaard toepassingsassociatie-XML-bestand in. U kunt het bovenstaande voorbeeld-XML-bestand gebruiken, of er zelf een aanmaken.
Noot: het XML-bestand moet zich op een serverlocatie bevinden die toegankelijk is voor elke computer in de omgeving.

Stap 4

Zorg om te controleren dat uw Group Policy Object op computers in uw omgeving is toegepast ervoor dat het GPO is toegepast door de Windows-client te verversen of door de opdracht GPUdate.exe /force uit te voeren om handmatig te verversen.

Noot: na downloaden en toepassen dienen alle doelcomputers in het systeem opnieuw gestart te worden om het beleid toe te passen.
  1. Ga naar Windows > System32 en klik met de rechtermuisknop op rsop.msc en vervolgens op Als beheerder uitvoeren.
  2. Meld u aan met uw beheerdersgegevens en klik op Ja.
  3. Ga om te bevestigen dat Set a default associations configuration file beschikbaar is naar Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > File Explore.
  4. Open Set a default associations configuration file om te bevestigen dat de instelling is ingeschakeld en dat de locatie van het XML-bestand juist is.
  5. Als Firefox voor Ondernemingen is ingesteld als standaardbrowser, worden alle bestanden met htm- en html-extensies getoond met het Firefox-pictogram.