Sett Firefox som standard nettleser i Android

Denne artikkelen kan være utdatert.

En viktig endring ble gjort på den engelske artikkelen som denne er basert på. Inntil denne siden er oppdatert kan du få nytte av denne: Make Firefox the default browser on Android

Du kan sette opp Firefox som standard nettleser på Android enheten din.

Android fra og med versjon 10

1. Trykk på menyknappen. AndroidFx83NorskMeny

2. Trykk på Innstillinger.
  3. Trykk på bryteren Bruk som standard nettleser.
    Skjermen Vil du angi Firefox som standard nettleserapp vises.
  4. Trykk på radioknappen Firefox.
  5. Trykk på Angi som standard.

Android versjon 7, 8 og 9

1. Trykk på menyknappen. AndroidFx83NorskMeny

2. Trykk på Innstillinger.
  3. Trykk på bryteren Bruk som standard nettleser.
    Skjermen STANDARD ENHETER vises.
  4. Trykk på Nettleserapp.
    Skjermen Standard nettleser vises.
  5. Trykk på radioknappen Firefox.

Android versjon 6

1. I menyen for innstillinger, trykk på Apper & varslinger (den kan hete Apper eller Applikasjoner i noen varianter av Android).
  2. Trykk på Avansert (det kan være du må trykke på gear icon ikonet først i noen varianter av Android).
  3. Trykk på Standardapper.
  4. Trykk på Nettleserapp for å åpne listen å velge fra.
  5. Trykk på Firefox for å velg den.

Android versjon 5 and older

Trinn 1: Fjern nettleseren som åpner lenker nå

1. Åpne Innstillinger og trykk på Apper.
    I noen varianter av Android er denne knappen merket Applikasjoner eller Applikasjonbehandler og det kan være du må trykke på Behandle applikasjoner før neste trinn.
  2. Trykk på Alle fanen.
    Android ICS Manage Apps - Cropped just showing stock
  3. Trykk på den nettleseren som åpner lenker nå.
    Det er vanligvis standard nettleser som er benevnt "Nettleser" eller "Internett".
  4. Trykk på Fjern standard for at denne nettleseren ikke lenger skal åpne lenker som standard.
    Om du ikke har installert noen annen nettleser, eller du har installert en annen nettleser, som Opera, og satt den som din standard nettleser, så vil Fjern standard være skravert ut. Om du har installert en annen nettleser, gå tilbake til forrige trinn og gjør det samme for standard nettleser.
    Android ICS Clear defaults - Cropped

Trinn 2: Angi Firefox for Android som standard nettleser for å åpne lenker

1. Åpne en lenke i en Android applikasjon, for eksempel Mail applikasjonen.
  2. Trykk på Firefox og trykk så på Alltid.