JavaScript-asetukset vuorovaikutteisten verkkosivujen avaamiseen

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä on JavaScript, kuinka se otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä, mitä JavaScript-asetuksia Firefoxissa on ja kuinka se sallitaan tai estetään tietyillä verkkosivustoilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä on JavaScript ja kuinka se sallitaan tai estetään tietyillä verkkosivustoilla.

Mikä on JavaScript?

JavaScript on yleinen ohjelmointikieli jota voidaan sisällyttää verkkosivuille niiden toiminnallisuuden lisäämiseksi. JavaScriptillä voidaan luoda valikoita, ääniä ja muita vuorovaikutteisia ominaisuuksia. Oletusarvoisesti Firefox sallii JavaScriptin käytön, eikä sen käyttämiseen tarvita erillisiä asennustoimia.

Salli tai estä JavaScript

Firefoxissa voit määrittää, haluatko sallia JavaScriptin suorittamisen verkkosivuilla. Salli JavaScriptin suorittaminen seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse AsetuksetAsetukset -ikkunassa Sisältö-paneeli.
    1. Ota JavaScript käyttöön: Valitsemalla tämän vaihtoehdon, annat luvan suorittaa JavaScriptiä tietokoneellasi.
    2. Voit muuttaa lisäasetuksia napsauttamalla Lisäasetukset...-painiketta.

3. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

JavaScript lisäasetukset

JavaScript lisäasetukset -ikkunassa voit muuttaa JavaScriptin oikeuksia.

JavaScript - Win2

• Siirtää ikkunoita ja muuttaa niiden kokoa: Jos haluat estää JavaScriptiä muuttamasta olemassa olevien ikkunoiden kokoa tai paikkaa, poista tämä valinta.
  • Nostaa ja laskea ikkunoita: Tämä valinta antaa sivustoille luvan sijoittaa ikkunoita olemassa olevien ikkunoiden alle tai päälle.
  • Poistaa ja muuttaa ponnahdusvalikkoja: Hiiren oikealla painikkeella kohdetta napsautettaessa saattaa aueta pieni valikko. Tätä valikkoa kutsutaan "ponnahdusvalikoksi", ja JavaScriptin avulla sen toiminta voidaan estää. Jos et halua, että JavaScriptillä on mahdollisuus estää ponnahdusvalikot, poista tämä valinta.

Salli tai estä JavaScript tietyllä verkkoalueella

JavaScriptillä voidaan tehdä asioita, joista kaikki eivät pidä. Voit hallita JavaScriptin toimintaa paremmin asentamalla turvallisuuslaajennuksia kuten:

• NoScript: sallii JavaScriptin ja muun sisällön toimia ainoastaan valitsemillasi verkkosivuilla.
  • Ghostery: antaa mahdollisuuden estää skriptien suorittamisen yrityksiltä, joihin et luota.

Perustuu mozillaZinen informaatioon JavaScript (mozillaZine KB)