Løs vanlige problemer med audio og video

Noen ganger klarer ikke Firefox å laste ned og spille av video- eller audioinnhold på en nettside. Innholdet i denne artikkelen vil hjelpe deg å løse disse problemene.

Merk: Dersom du ser et skjold-ikon Mixed Content Shield i adresselinjen og du har problemer med å se innholdet i nettsiden, les Blokkering av blandet innhold i Firefox.

Tillat automatisk avspilling av media med lyd

Det kan være Firefox er satt opp til å blokkere automatisk avspilling av media med lyd. For å oppheve denne blokkeringen, les Tillat eller blokker automatisk medieavspilling i Firefox.

Det kan være du må installere PulseAudio programvare

Om du ser varselet "To play audio, you may need to install the required PulseAudio software", betyr det at Firefox ikke finner eller ikke kan bruke PulseAudio. PulseAudio programvaren er påkrevet for å spille av all audio fra Firefox. De fleste Linux-distribusjonene har nå PulseAudio forhåndsinstallert.

Bruk programvarepakke-behandleren til å sjekke at PulseAudio er korrekt installert.

HTML5 audio og video

Firefox har innebygget støtte for MP3, WebM, Ogg og Wave innhold. MP4 innhold er som oftest avhengig av egne dekodere for AAC og H.264 audio- og videostrømmer. For mer informasjon, les artiklene Løs problemer med video og lyd i Firefox for Windows N og HTML5 audio and video in Firefox.

Videoer beskyttet av Digital Rights Management (DRM)

Om du har problemer med å spille av DRM-kontrollert innhold fra Amazon Prime, Netflix, Hulu, Disney+ og andre strømmetjenester, sjekk at innstillingen Spill DRM-kontrollert innhold i Firefox InnstillingerInnstillinger , Generelt-panel, Digital Rights Management (DRM) innhold, er markert, og at programtillegget Google Widevine er slått på. Les artikkelen Spill av DRM innhold i Firefox for mer informasjon.

Merk: Google Widevine avsluttet støtte for 32-bit Linux 31. mai 2021. Kun 64-bit Linux blir nå støttet.
Merk: Den nåværende versjonen av Google Widevine er ikke lenger kompatibel med eldre versjoner av Mac operativsystem som OS X 10.9 og 10.10. Kun versjoner fra og med OS X 10.11 og nyere blir nå støttet.

Slett innholdet i hurtiglageret

Les artikkelen Hvordan slette Firefox hurtiglager.

Slå av forstyrrende tillegg eller annonseblokkerende programvare

Annonseblokkerende programvare, slik som anti-banner filtre i Internett sikkerhetsprogramvaren din, eller utvidelser som Flashblock eller Adblock Plus, kan forhindre avspilling av audio eller video innhold.

Noen Firefox innstillinger du kan sjekke

• Infokapsler:
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet-panelet og rull ned til avsnittet Infokapsler og nettstedsdata.
  3. Sjekk at infokapsler er tillatt og at nettstedet ikke er blokkert i unntakslisten.
  • Historikk:
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet-panelet og rull ned til avsnittet Historikk.
  3. Sjekk at Firefox er satt opp til å Huske historikk.
  • Sprettoppvinduer:
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet-panelet og rull ned til avsnittet Tillatelser.
  3. Før opp nettstedet på listen over nettsteder du tillater sprettoppvinduer fra.

Tilbakestill innstillinger

Les artikkelen Tilbakestill innstillinger i Firefox for feilsøking og løsning av problemer.

Fjern elementer fra hosts filen (avanserte brukere)

Om du bruker en hosts fil, kan du midlertidig fjerne den ved å endre navnet til Xhosts. Du kan også redigere hosts filen for å fjerne innhold som får videoer fra visse nettsteder til å feile (les denne tråden for å se et eksempel). For at endringene i hosts filen din skal virke, må du slette hurtiglageret for DNS ved å skrive kommandoen ipconfig /flushdns i Kjør dialogboksen til Windows.

Based on information from Video or audio does not play (mozillaZine KB)