Indstil Windows Firewall, så Firefox kan få adgang til internettet

Windows har en indbygget firewall, som kontrollerer, hvordan programmer får adgang til internettet. Hvis Windows Firewall ikke tillader Firefox at oprette forbindelse, vil Firefox vise meddelelsen Serveren blev ikke fundet, når du prøver at åbne websider.

Bemærk: Denne artikel henvender sig kun til Windows. For at se vejledningen skal du vælge Windows-versionen fra rullemenuen ovenover.
Bemærk: Trinene til Windows 11 kan være anderledes.

Kontrollér, om du bruger Windows Firewall

Sådan kontrollerer du, om du bruger Windows Firewall:

1. Højreklik på Windows-ikonet for at åbne menuen.
  2. Klik på Kontrolpanel i menuen for at åbne kontrolpanelet.
  3. Klik på System og sikkerhed. Panelet System og sikkerhed vises.
  4. Klik på Windows Firewall. Panelet Windows Firewall vises.

Konfigurér Windows Firewall i Windows 10

Hvis du bruger Windows Firewall og har problemer med at oprette forbindelse i Firefox:

1. Klik på Tillad, at et program eller en funktion passerer gennem Windows Firewall i venstre side for at åbne oversigten over tilladte programmer. Panelet Tilladte programmer vises.
  2. Klik på knappen Skift indstillinger.
  3. Find Mozilla Firefox på listen over programmer. Klik på Mozilla Firefox for at markere punktet. Hvis Mozilla Firefox ikke er på listen, skal du springe næste trin over.
  4. Klik på knappen Fjern, når Mozilla Firefox (eller firefox.exe) er markeret. Bekræft, at du vil fjerne programmet fra listen.
  5. Klik på knappen Tillad et andet program.... Vinduet Tilføj et program åbnes.
  6. Klik på knappen Gennemse... i vinduet Tilføj et program.
  7. Navigér til Firefox-mappen (fx C:\Program Files\Mozilla Firefox\), og dobbeltklik på firefox.exe.
  8. Klik på knappen Tilføj.
  9. Klik på knappen OK for at lukke panelet Tilladte programmer.

Kontrollér, om du bruger Windows Firewall

Sådan kontrollerer du, om du bruger Windows Firewall:

1. Klik på flisen Skrivebord på startskærmen for at åbne Skrivebordsvisning.
  2. Placér musemarkøren i nederste højre hjørne for at få adgang til amuletterne.
  3. Vælg Kontrolpanel under amuletten Indstillinger for at åbne kontrolpanelet.

Control Panel - Win8
  4. Klik på System og sikkerhed. Panelet System og sikkerhed vises.

5. Klik på Windows Firewall. Panelet Windows Firewall vises.

6. Hvis du ser et grønt flueben, bruger du Windows Firewall.

Konfigurér Windows Firewall i Windows 8

Hvis du bruger Windows Firewall og har problemer med at oprette forbindelse i Firefox:

1. Klik på Tillad, at et program eller en funktion passerer gennem Windows Firewall i venstre side for at åbne oversigten over tilladte programmer. Panelet Tilladte programmer vises.

2. Klik på knappen Skift indstillinger.

3. Find Mozilla Firefox på listen over programmer. Klik på Mozilla Firefox for at markere punktet. Hvis Mozilla Firefox ikke er på listen, skal du springe næste trin over.
  4. Klik på knappen Fjern, når Mozilla Firefox (eller firefox.exe) er markeret. Bekræft, at du vil fjerne programmet fra listen.
  5. Klik på knappen Tillad et andet program.... Vinduet Tilføj et program åbnes.

6. Klik på knappen Gennemse... i vinduet Tilføj et program.
  7. Navigér til Firefox-mappen (fx C:\Program Files\Mozilla Firefox\), og dobbeltklik på firefox.exe.
  8. Klik på knappen Tilføj.
  9. Klik på knappen OK for at lukke panelet Tilladte programmer.

Windows 7

Kontrollér, om du bruger Windows Firewall

Sådan kontrollerer du, om du bruger Windows Firewall:

1. Klik på Windows-ikonet, og vælg Kontrolpanel. Vinduet med kontrolpaneler åbnes.
    Control Panel - Win7
  2. Klik på System og sikkerhed. Panelet System og sikkerhed vises.

3. Klik på Windows Firewall. Panelet Windows Firewall vises.

4. Hvis du ser et grønt flueben, bruger du Windows Firewall.

Konfigurér Windows Firewall på Windows 7

Hvis du bruger Windows Firewall og har problemer med at oprette forbindelse i Firefox:

1. Klik på Tillad, at et program eller en funktion passerer gennem Windows Firewall i venstre side af panelet Windows Firewall. Panelet Tilladte programmer vises.

2. Klik på knappen Skift indstillinger.

3. Find Mozilla Firefox på listen over programmer. Klik på Mozilla Firefox for at markere punktet. Hvis Mozilla Firefox ikke er på listen, skal du springe næste trin over.
  4. Klik på knappen Fjern, når Mozilla Firefox (eller firefox.exe) er markeret. Bekræft, at du vil fjerne programmet fra listen.
  5. Klik på knappen Tillad et andet program..., . Derefter åbnes vinduet Tilføj et program.

6. Klik på knappen Gennemse... i vinduet Tilføj et program.
  7. Navigér til Firefox-mappen (fx C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox) og dobbeltklik på firefox.exe.
  8. Klik på knappen Tilføj.
  9. Klik på knappen OK for at lukke panelet Tilladte programmer.

Windows Vista

Kontrollér, om du bruger Windows Firewall

Sådan kontrollerer du, om du bruger Windows Firewall:

1. Klik på Windows-ikonet, og vælg Kontrolpanel.
  2. Klik på overskriften System. Panelet Sikkerhed vises.
  3. Klik på overskriften Windows Firewall. Panelet Windows Firewall vises.
  4. Hvis du ser et grønt flueben og meddelelsen Windows Firewall hjælper med at beskytte computeren, bruger du Windows Firewall.

Konfigurér Windows Firewall på Windows Vista

Hvis du bruger Windows Firewall og har problemer med at oprette forbindelse i Firefox:

1. Klik på Tillad, at et program eller en funktion passerer gennem Windows Firewall i venstre side af panelet Windows Firewall. Vinduet Windows Firewall-indstillinger åbnes.
  2. Find Mozilla Firefox på listen over programmer. Klik på Mozilla Firefox for at markere punktet. Hvis Mozilla Firefox ikke er på listen, skal du springe næste trin over.
  3. Klik på knappen Slet, når Mozilla Firefox (eller firefox.exe) er markeret. Bekræft, at du vil fjerne programmet fra listen.
  4. Klik på knappen Tilføj program.... Vinduet Tilføj et program åbnes.
  5. Klik på knappen Gennemse... i vinduet Tilføj et program.
  6. Navigér til Firefox-mappen (e.g. C:\Program Files\Mozilla Firefox\) og dobbeltklik på firefox.exe.
  7. Klik på knappen OK for at lukke panelet Tilladte programmer.
  8. Klik på fanebladet Generelt i vinduet Windows Firewall-indstillinger.
  9. Kontrollér, at Bloker alle indgående forbindelser ikke er markeret.
  10. Klik på knappen OK for at lukke vinduet Windows Firewall-indstillinger.

Kontrollér, om du bruger Windows Firewall

Sådan kontrollerer du, om du bruger Windows Firewall:

1. Klik på Windows Start-knappen og vælg Kontrolpanel. Vinduet Kontrolpanel åbnes.
    Control Panel - WinXP
  2. Klik på linket Sikkerhedscenter. Sikkerhedscenter vises.

Security Center - WinXP
  3. Hvis der ud for overskriften Firewall står TIL, bruger du Windows Firewall.

Firewall ON - WinXP

Konfigurér Windows Firewall på Windows XP

Hvis du bruger Windows Firewall og har problemer med at oprette forbindelse i Firefox:

1. Kontrollér om Windows Firewall er slået TIL
  2. Klik på Windows Firewall i sikkerhedscenteret. Vinduet Windows Firewall Åbnes.
  3. Klik på fanebladet Undtagelser.

Firewall Exceptions - WinXP
  4. Find Mozilla Firefox på listen over programmer. Klik på Mozilla Firefox for at markere punktet. Hvis Mozilla Firefox ikke er på listen, skal du springe næste trin over.
  5. Klik på knappen Slet, når Mozilla Firefox (eller firefox.exe) er markeret. Bekræft, at du vil fjerne programmet fra listen.
  6. Klik på knappen Tilføj program....
  7. Klik på knappen Gennemse... i vinduet Tilføj et program.
  8. Navigér til Firefox-mappen (fx C:\Program Files\Mozilla Firefox\) og dobbeltklik på firefox.exe.
  9. Klik på knappen OK for at lukke vinduet Tilføj et program.
  10. Klik på knappen OK for at lukke vinduet Windows Firewall-indstillinger.

Baseret på information fra Firewalls (mozillaZine KB)