Endringer i verktøylinjer og vindusstørrelser blir ikke lagret

Noen ganger husker ikke Firefox tilpasninger i verktøylinjen eller endring i vindusstørrelse eller -posisjon. Denne artikkelen forklarer hvordan du løser det bakenforliggende problemet som kan forårsake et eller flere av følgende symptomer:

• Du har tilpasset verktøylinjen i Firefox ved å legge til, flytte eller fjerne knapper, men endringen er ikke lagret når du starter Firefox på nytt.
  • Du har endret størrelse eller posisjon på skjermen for nettleservinduet, men den nye størrelsen eller posisjonen er ikke lagret når du starter Firefox på nytt.
  • Du kan ikke lagre nye bokmerker.

Her er to måter å løse problem på:

Løsning 1: Slett xulstore.json filen

Du kan ha en korrupt xulstore.json fil i Firefox profilen din. Du kan slette denne filen så Firefox kan opprette en ny.

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.
  1. Avslutt Firefox:Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. Finn og slett filen xulstore.json (eller gi den nytt navn, for eksempel xulstore.jsonOLD, for å beholde den gamle som sikkerhetskopi).
  3. Du kan stenge vinduet som viser innholdet i profilmappen og starte Firefox på nytt.

Løsning 2: Tilbakestille Firefox

Om du ikke vil prøve den første løsningen eller om den ikke virket, vil tilbakestillingsfunksjonen til Firefox automatisk gjenopprette standard verktøylinje og nettleser vindusstørrelse eller -posisjon, og vil også fjerne tillegg (utvidelser og temaer) som kan være årsaken til problemet.

Merk: Når du bruker tilbakestillingsfunksjonen vil bokmerker, historikk, åpne faner, vinduer, passord, infokapsler og skjema auto-fyll informasjon bli lagret. Men utvidelsene og temaene dine vil bli slettet og instillingene dine blir tilbakestilt. Trykk her for å lese mer om dette.
  1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, så på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.
  2. Klikk på Tilbakestill Firefox… og så på Tilbakestill Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes. Firefox avsluttes for å tilbakestille seg selv.
  3. Når tilbakestillingen er fullført åpnes et vindu som viser hvilken informasjon som ble importert. Klikk på Fullfør-knappen. Firefox vil starte.
  4. Velg om du vil at Firefox skal gjenopprette alle eller kun utvalgte vinduer og faner og klikk så på Sett igang!-knappen.
Merknad: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Feilsøkingsmodus vinduet hvis du ikke kan starte Firefox normalt. Du kan også gjøre en manuell tilbakestilling ved å opprette en ny profil og overføre din viktigste informasjon til den.