Tiltak om du ikke får lastet ned eller lagret filer

Denne artikkelen forklarer hvilke tiltak du kan gjøre om du ikke får lastet ned eller lagret filer med Firefox.

Known issue: Users experiencing failing downloads after an update to Firefox 69.0.2 or Beta 70.0b11+ should first refer to the following article Unable to download files in Windows 10 when Parental Controls are on.
Merk: Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkinstillingene, samtidig som du likevel beholder essensiell informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en lang og tungvin feilsøkingsprosess.

Sjekk Nedlastinger-panelet etter blokkerte nedlastinger

Firefox har en nedlastingsbeskyttelses-funksjon for å beskytte deg mot skadelige eller potensielt skadelige nedlastinger. Om Firefox har blokkert en usikker nedlasting, vil du se en advarsel om filen i Nedlastinger-vinduet, sammen med valg for å håndtere den avventende nedlastingen. Klikk på Nedlastinger-knappen (Fx91DownloadsButton på verktøylinjen) for å åpne Nedlastinger-vinduet som viser avsluttede og avventende nedlastinger. For mer informasjon, les artiklene Hvor finne og behandle nedlastede filer i Firefox og Hvordan fungerer den innebygde beskyttelsen mot Phishing og Malware?.

Slett Nedlastinger-historikken

Noen problemer knyttet til nedlasting kan løses ved å slette Nedlastinger-historikken:

1. Klikk på Nedlastinger-knappen Fx91DownloadsButton, og på Vis alle nedlastinger. Nedlastinger-vinduet åpnes.
  2. Høyre-klikk i Nedlastinger-vinduet og velg Fjern nedlastinger.
  3. Lukk Nedlastinger-vinduet.

Velg en annen mappe for nedlastinger

Nedlasting i Firefox kan stoppes dersom det er et eller annet problem med den mappen nedlastingsfiler skal lagres i:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt-panelet.
  3. Finn Nedlastinger-avsnittetFinn Nedlastinger-avsnittet under overskriften Filer og programmer.
  4. Klikk på Bla gjennom ... Velg-knappen ved Lagre filer i.
  5. Velg en annen mappe for å lagre nedlastingsfiler i.
  6. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Nullstill mappen for nedlastinger

Om du har forsøkt forslaget over uten at det løste problemet, kan du nullstille innstillingen av mappen for nedlastinger til standard:

1. Skriv about:config i adresselinjen, og trykk EnterReturn.
    Du kan bli vist en advarsel. Klikk Jeg aksepterer risikoen!Godta risikoen og fortsett for å fortsette til about:config siden.
  2. I søkefeltet skriver du browser.download.
  3. Om noen av følgende innstillinger har status modifisertvises i halvfete typer, nullstill verdiene deres. For å nullstille en verdi, høyreklikkhold nede Ctrl-tasten mens du klikker på innstillingen og velg Nullstill fra menyenklikk på Slett Fx71aboutconfig-DeleteButton eller Nullstill Fx71aboutconfig-ResetButton, avhengig av innstillingen:
    • browser.download.dir
    • browser.download.downloadDir
    • browser.download.folderList
    • browser.download.lastDir
    • browser.download.useDownloadDir
  4. Om du ønsker det, kan du stille tilbake til din foretrukne nedlastingsmappe i Firefox InnstillingerInnstillinger Generelt panel, i Nedlastinger-avsnittet under Filer og programmer.

Velg en gyldig nedlastingsmappe i Safari Innstillinger

Om du får feilmeldingen <filnavn> kunne ikke lagres på grunn av en ukjent feil., kan det skyldes et problem i samspillet mellom Safari nettleseren og operativsystemet på datamaskinen din.

Forsøk å løs det problemet ved å åpne innstillingene for Safari og endre innstillingen Lagre nedlastede filer til: til en gyldig mappe (for eksempel Skrivebordet), og så restarte Firefox.

Slett korrupt plist file

Om du får feilmeldingen <filnavn> kunne ikke lagres fordi du kan ikke endre innholdet i den mappen. Endre innstillingene for mappen og forsøk igjen, eller forsøk å lagre et annet sted., kan årsaken være korrupte plist filer.

Forsøk å løs det problemet ved å navigere til hjemmemappen din og slett denne innstillingsfilen:

• ~/Library/Preferences/com.apple.internetconfig.plist

Endre innstillinger for filtype

Om nedlasting av noen filtyper ikke fungerer, sjekk om Firefox er satt opp til å behandle disse forskjellig fra andre filtyper. Les artikkelen Endre hva Firefox gjør når du klikker på en fil om for instruksjoner for å se og forandre på hva Firefox gjør med forskjellige filtyper.

Tilbakestill nedlastingshåndtering for alle filtyper

Slik tilbakestiller du nedlastingshåndtering for alle filtyper:

1. Åpne din profilmappe:

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

2. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  3. Slett eller gi nytt navn til mimeTypes.rdf filen (kall den for eksempel mimeTypes.rdf.oldhandlers.json filen (kall den for eksempel handlers.json.old).
  4. Start Firefox på nytt.

Konfigurer programvare for sikkerhet på Internett

Programvare for sikkerhet på Internett, inkludert brannmurer, antivirusprogrammer, anti-spionprogramvare og andre kan blokkere noen nedlastinger. Se på innstillingene i sikkerhetsprogramvaren din for å se om den er satt opp til å blokkere nedlastinger.

Du kan teste om det er sikkerhetsprogramvaren din som forårsaker nedlastingsproblemet ved å slå den av, og så forsøke å laste ned. Om nedlastingen da lykkes, er den årsaken til blokkeringen, og du må finne ut hvilken innstilling i den du må endre. Husk å slå sikkerhetsprogramvaren på igjen.

Tillate nedlastinger som er blokkert av regler for sikkerhetssoner

Det kan være du ikke får lastet ned en kjørbar fil (for eksempel en .exe eller en .msi fil), i Nedlastinger-vinduet vises det Kansellert under filnavnet.

Det skjer fordi Firefox følger innstillinger i Windows Sikkerhet vedrørende nedlasting av programvare og andre potensielt usikre filer fra Internett. Forsøk løsningen under for å løse problemet.

Tilbakestill innstillinger for nettverksbeskyttelse

Du kan tilbakestille innstillinger for nettverksbeskyttelse på datamaskinen din i Internet Explorer. Les Endre sikkerhets- og personverninnstillinger for Internet Explorer 11 på sidene til Microsoft Support for instruksjoner.

Andre løsninger

Det kan være du finner årsaken til og løsningen på nedlastingsproblemet ditt i artikkelen Feilsøk og diagnostiser Firefox problemer.

Basert på informasjon i artikkelen Unable to save or download files (mozillaZine KB)