Muu Firefox-tuki

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Näiden sivujen sisältö suomeksi on kirjoitettu kokonaan vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoiset pyörittävät tämän tukisivuston lisäksi muitakin sivuja, valtaosin toki englanniksi, joilla tarjotaan tukipalveluja. Apua kannattaa kysyä alla luetelluilta sivuilta yleensä siis englanniksi, jotta mahdollisimman monet ymmärtävät pyyntösi ja voivat auttaa.

Vinkkejä avun pyytämiseen...

• Ole mahdollisimman tarkka.
  • Kerro käyttöjärjestelmäsi tiedot.
  • Kerro käyttämäsi Firefoxin versionumero (löydät sen valikosta Ohje > Tietoja Mozilla Firefoxista)
  • Kerro myös asentamasi lisäosat

Tukialue

Uudet käyttäjät ovat tervetulleita kysymään kysymyksensä MozillaZinen Firefoxin tukialueella, jota Mozillazine pyörittää. Jos olet lukenut usein kysytyt tukikysymykset etkä vieläkään löydä vastausta ongelmaasi, napsauta "Create New Topic" -linkkiä ja täytä kaikki vaaditut kentät kysyäksesi uuden kysymyksen keskustelualueen jäseniltä.

Suomenkielellä tukea löytyy suomalaisten käyttäjien keskustelualueelta ja -sivustolta.

Keskusteluryhmät ja sähköpostilistat

Käytä keskustelusryhmälukijaa, kuten Thunderbirdiä tai Outlook Expressiä lähettääksesi kysymyksiä "mozilla.support.firefox" -keskusteluryhmään, [news://news.mozilla.org/mozilla.support.firefox news.mozilla.org] -palvelimella (Mozillan keskusteluryhmäpalvelin). Voit lähettää kysymyksiä myös Google Groupsista. Ryhmä on saatavilla myös sähköpostilistana. Muistathan lukea Mozilla Forum -etiketin ennen lähettämistä.

Reaaliaikainen keskustelu (IRC)

Päästäksesi IRC:hen, tarvitset IRC-asiakasohjelman. Jos et omista sellaista, voit asentaa Chatzilla-lisäosan Firefoxille. Valitse sivulta "Asenna Firefoxiin" ja käynnistä Firefox uudestaan.

Hankittuasi asiakasohjelman, voit keskustelulla (englanniksi) muiden käyttäjien kanssa reaaliaikaisesti liittymällä #firefox-kanavalle irc.mozilla.org -palvelimella (Mozillan IRC-palvelin).

Suomeksi voit hakea tukea kanavalta #mozilla.fi Mozillan-palvelimella tai sitten vähän vilkkaammalta mozilla.fi]-kanavalta IRCNetistä (ei linkkiä, koska palvelin riippuu jokaisen palveluntarjoajasta).

Jos käytät Chatzillaa, edellä näiden linkkien napsauttamisen jälkeen sinulta kysytään IRC-nimimerkkiä. Anna haluamasi nimimerkki, ja Chatzilla avaa uuden ikkunan. Kirjoita kysymyksesi ikkunan alalaidassa olevaan tekstikenttään ja jää odottamaan vastausta. Joskus vastaukset tulevat pitkänkin ajan päästä, joten ei kannata lannistua jos kukaan ei sano mitään muutamassa minuutissa (erityisesti kanavilla, joilla on vain muutamia ihmisiä paikalla).

Jos et voi asentaa IRC-asiakasohjelmaa, käytä MozillaZinen web-käyttöliittymää.

Live-keskustelu

Firefox käyttäjät voivat käyttää englanniksi myös tämän sivuston live-keskustelua.

Alla olevaa laatikkoa EI ole tarkoitettu kysymysten esittämiseen. Sitä käytetään tämän artikkelin palautteen antamiseen. Jos kysymykseesi ei ole vastausta tukikannassamme, lue sivu Kysy kysymys tai käytä tässä artikkelissa mainittuja vaihtoehtoja.