Kak Firefox na Mac ześěgnuś a instalěrowaś

Wersijowe informacije
  • Wersijowy ID: 237007
  • Napórany:
  • Awtor: milupo
  • Komentar: update
  • Pśeglědany: Jo
  • Pśeglědany:
  • Pśeglědany wót: milupo
  • Jo pśizwólony? Jo
  • Jo to aktualna wersija?
  • Gótowy za pśełožowanje:
Žrědłowy kod wersije
Wopśimjeśe wersije

Toś ten nastawk wujasnjujo, kak móžośo Firefox na Mac ześěgnuś a instalěrowaś.

Glědajśo: Toś ten nastawk płaśi jano za Mac. Za instrukcije, kak móžośo Firefox na Windows instalěrowaś, glejśo Firefox na Windows ześěgnuś a instalěrowaś.Za instrukcije, kak móžośo Firefox na Linux instalěrowaś, glejśo Firefox na Linux instalěrowaś.
Zawěsććo, až Mac systemowym pominanjam wótpowědujo. Źiwajśo na to, až Firefox dajo se ako na licadłach Mac z Intel (x86-architektura) tak teke na licadłach Apple z noweju ARM-CPU (Apple Silicon) instalěrowaś.

Jolic staru wersiju OS X wužywaśo, cytajśo slědujucej nastawka za dalšne informacije:

Firefox na Mac instalěrowaś

Aby Firefox ześěgnuł a instalěrował:

  1. Woglědajśo se k ześěgnjeńskemu bokoju Firefox w někakem wobglědowaku (na pśikład Apple Safari). Namakajo awtomatiski platformu a rěc na wašom licadle a dopórucyjo nejlěpšu wersiju Firefox za was.
  2. Klikniśo na tłocašk Firefox ześěgnuś.
  3. Gaž ześěgnjenje jo dokóńcone, mógła by se dataja (Firefox.dmg) sama wócyniś a wokno Finder mógło se wuskokowaś, kótarež wopśimujo nałoženje Firefox. Ześěgniśo symbol Firefox do programowego zarědnika, aby jen tam kopěrował.
    Install Firefox on Mac 1
    Pokaz: Jolic njewiźiśo wokno, wócyńśo na dataju Firefox.dmg, kótaruž sćo ześěgnuł.
  4. Za tym až sćo Firefox do programowego zarědnika śěgnuł, źaržćo tastu ctrl tłoconu, mjaztym až kliknjośo do wokna a wuběraśo „Firefox“ auswerfen z menija.
    Install Firefox on Mac 2
Dokóńcćo kšace górjejce, nježli až Firefox startujośo. Njestartujśo Firefox direktnje z dataje Firefox.dmg abo śěgniśo symbol na desktop, aby jen instalěrował, dokulaž to móžo k problemam ako zgubjenje datow a nastajenjow wjasć.

Pokaz: Móžośo Firefox swójomu dokoju pśidaś, aby malsny pśistup na njen měł. Wócyńśo jadnorje swój zarědnik „Programme“ a śěgniśo Firefox do doka.

Dragging Firefox to Dock

Firefox jo něnto gótowy k wužywanjeju. Klikniśo na jogo symbol w doku abo zarědniku „Anwendungen“, aby jen startował.

Firefox prědny raz startowaś

Gaž startujośo Firefox prědny raz, dostanjośo warnowanje, až waš Firefox jo se ześěgnuł z interneta. Dokulaž sćo ześěgnuł Firefox wót oficielnego sedła, klikniśo na Öffnen.

Firefox Downloaded Security Check Mac 10.15

Pśi instalaciji Firefox njebuźo waš standardny wobglědowak a dostanjośo powěźeńku wó tom. To groni, až se Firefox njewócynijo, gaž wótkaz w swójom e-mailowem nałoženju, internetnem zwisku abo HTML-dokumenśe wócynjaśo. Jolic cośo Firefox ako standardny wobglědowak wužywaś, klikniśo na Firefox ako standardny wobglědowak wužywaś. Jolic Firefox jano wopytujośo abo jadnorje njocośo jen ako standardny wobglědowak nastajiś, klikniśo na Nic něnto.

Firefox 72 as Default Browser Mac