Web Push-beskeder i Firefox

Med Web Push kan websteder underrette dig om nye meddelelser eller opdateret indhold. Når Firefox er åben, kan websteder, som har fået tilladelse, sende beskeder til din browser, som viser dem på skærmen. Du vil kun blive spurgt, om du vil tillade beskeder, hvis du trykker på en tast eller klikker/trykker et sted på websiden, du besøger. Hvis du ikke har interageret med webstedet, vises kun ikonet for Beskeder Notifications icon i adressefeltet; selve beskeden vises ikke. Du kan let tillade eller deaktivere beskeder, og du kan kontrollere, hvordan beskederne vises.

Push_notifications

Forbedrede beskeder

Fra og med version 44 kan Firefox levere beskeder på skærmen, selv når du ikke besøger webstedet. Med Push-API'et, en W3C standard, modtager Firefox en push-meddelelse og kan vise beskeder (hvis tilladt af brugeren) når som helst. Websteder kan også bruge Push til at opdatere data i baggrunden, også uden at vise en besked. Hvis du allerede har givet et websted tilladelse til at sende beskeder, kan webstedet bruge Push-API'et. Du kan vælge, om du vil give et bestemt websted tilladelse til at sende dig beskeder eller ej ved at følge denne vejledning:

1. Klik på hængelåsen Padlock Fx89 til venstre i adressefeltet.
  2. Klik på pilen til højre i panelet Websteds-information.
  3. Klik på knappen Mere information for at åbne vinduet Sideoplysninger.
  4. Klik på Tilladelser.
  5. Find Sende beskeder, og vælg mellem: Spørg altid, Tillad og Bloker. Hvis valgmulighederne er deaktiverede (grå), så fjern fluebenet ud for Brug standard.

Alternativt kan du gøre følgende:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
  3. Rul ned til afsnittet Tilladelser.
  4. Klik på knappen Indstillinger… ud for Beskeder.
  5. Vælg Tillad eller Bloker fra rullemenuen Status ud for webstedet.
  6. Klik på knappen Gem ændringer.

Hvad er Web Push?

Web Push er en valgfri funktion, som giver websteder mulighed for at sende dig meddelelser, selv når du ikke besøger webstedet. Websteder kan bruge denne funktion til at give dig beskeder eller opdatere data i baggrunden.

Du kan fx abonnere på beskeder fra dit foretrukne indkøbs-websted, som kan underrette dig om nye kampagner eller tilbud. Du kan tillade beskeder fra forskellige websteder. Et websted, der tilbyder koncerter, kan give dig beskeder, når dit favoritband optræder; du tillader, at webstedet underretter dig, og en uge senere modtager du besked om, at dit band er på tour.

Du vil kun modtage meddelelser fra websteder, som du har givet tilladelse.

Hvordan virker det?

Et websted kan installere en Service Worker, en baggrundsside med en sæt begrænsede funktioner, som kan abonnere på push-tjenesten. Webstedet kan så sende en push-meddelelse via Mozillas Web Push-tjeneste til din browser, som så kan behandle meddelelsen og vise en besked på din skærm.

push notification 44

Et klik på beskeden kan åbne webstedet eller skifte til webstedets faneblad, hvis det allerede er indlæst.

Grænser for Web Push

Et websted, som har fået tilladelse, kan sende dig push-meddelelser, når webstedet ikke er indlæst. Det er begrænset, hvor mange push-meddelelser et websted kan sende dig uden der vises en besked på din skærm. Overskrides grænsen vil push-meddelelser fra webstedet blive deaktiveret, og du skal så besøge webstedet igen for at gen-abonnere. Web Push gør det ikke direkte muligt for webstederne at se din IP-adresse.

Hvilken information bruger Firefox til at levere Web Push?

Firefox opretholder en permanent forbindelse til en push-tjeneste for at modtage push-meddelelser så længe den er åben. Forbindelsen afbrydes, når Firefox lukkes. På vores server gemmer vi en randomiseret identifikator (User Agent IDentifier eller UAID) for din browser sammen med en klient-genereret identifikator for hvert push-abonnement. UAID'et er påkrævet for at give vores push-tjeneste mulighed for at sende indgående meddelelser tilknyttet dine abonnementer til Firefox. Hvis du ikke har nogen aktive abonnementer på push-meddelelser, roterer Firefox UAIDen for hver nye forbindelse.

På Firefox til computer drives push-tjenesten af Mozilla. Firefox til Android bruger en kombination af Mozillas Web Push-tjeneste og Googles Cloud Messaging-platform til at levere beskeder til Firefox til Android. Det er kun Mozillas applikationer, der kan bruge Web Push på iOS (tredjeparter har forbud mod at bruge Web Push til at sende beskeder til iOS i henhold til iOS-brugsaftalen).

I alle tre tilfælde er push-meddelelser krypterede i overensstemmelse med IETF spec, og kun din kopi af Firefox kan afkode dem. De krypterede meddelelser opbevares på serveren, indtil de bliver leveret eller udløber.

Vi gemmer din IP-adresse i 90 dage som en del af denne tjeneste. Den gemte information bliver ugyldigt, når enten IP-adressen eller UAIDen ændres. Vi gemmer ikke information om:

• serverne og/eller tjenesterne, som har sendt meddelelser
  • hvornår en bestemt user agent var online/aktiv

Hvordan tilbagekalder jeg Web Push-tilladelser for et bestemt websted?

Web Push er altid et tilvalg i Firefox. Et websted kan ikke sende dig push-meddelelser uden din tilladelse. Fortryder du en tilladelse, kan du nemt fjerne den igen.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
  3. Rul ned til afsnittet Tilladelser.
  4. Klik på knappen Indstillinger… ud for Beskeder.
  5. Markér det websted, du ikke længere vil modtage beskeder fra.
  6. Klik på knappen Fjern websted.

For at forhindre alle websteder i at sende dig push-meddelelser, følg ovenstående trin. Men i stedet for at markere et bestemt websted, så klik på knappen Fjern alle websteder. Websteder vil nu ikke være i stand til at sende dig meddelelser automatisk, men bliver nødt til at bede om din tilladelse for at kunne sende dem fremover.

For at stoppe beskeder fra en bestemt webside (kræver genindlæsning af side): Klik på ikonet Tilladelser Fx89PermissionsIcon for at åbne panelet Tilladelser for webstedet. Find tilladelsen Sende beskeder og klik på x ud for Tilladt, for at fjerne tilladelsen.

Hvordan føjer jeg Web Push til mit websted?

Push API specification forklarer, hvordan man opretter en Service Worker og sender push-meddelelser.

Sådan undgår du at blive spurgt om at modtage beskeder

Hvis et websted gerne vil sende dig beskeder, vil Firefox som standard spørge, om du vil modtage beskeder fra webstedet. Du kan indstille Firefox til automatisk at blokere beskeder uden at spørge dig hver gang. Hvis du vælger at blokere automatisk, kan du stadig tillade beskeder fra websteder, som du gerne vil have beskeder fra, ved at tilføje webstederne til en liste.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
  3. Rul ned til afsnittet Tilladelser.
  4. Klik på knappen Indstillinger… ud for Beskeder.
    Fx59Permissions-NotificationSettings
  5. Sæt flueben ud for Bloker nye anmodninger om at tillade beskeder.
  6. Klik på knappen Gem ændringer.