Undgå nedbrud - tips og tricks

Et nedbrud er aldrig godt, og det kan være temmelig frustrerende, hvis du er midt i noget vigtigt. Der er heldigvis nogle simple ting, du kan gøre for at holde Firefox i tip-top form og for at minimere risikoen for nedbrud. Vi har også artikler til de mere teknisk mindede med hjælp til fejlfinding og løsning af specifikke problemer. Vær ikke bange, hvis du har brug for ekstra hjælp, vi har frivillige, der sidder klar til at hjælpe i vores forummer.

Opdatér dine programmer

Nedbrud kan forårsages af forskellige programmer, der kører på din computer. Sørg for, at de alle altid er opgraderede til nyeste version.

1. Opdatér Firefox: Klik på menuknappen New Fx Menu, klik på Hjælp Help-29, og klik så på Om Firefox.Klik på Firefox på menuen, og klik så på Om Firefox. Læs mere i artiklen Opdater Firefox til den seneste version.
  2. Opdatér WindowsOS Xdit system: Sørg for, at du har installeret alle de seneste sikkerheds- og stabilitetsrettelser til dit styresystem. Klik på Start, klik på Alle programmer, og klik så på Windows Update. Windows 10 kontrollerer automatisk, om der er opdateringer. Hvis du vil kontrollere manuelt, skal du klikke på menuen Start, klik på Indstillinger, klik på Opdatering og sikkerhed, klik på Windows Update, og klik så på Søg efter opdateringer. Du kan læse mere i Microsofts artikel Holde din pc opdateret.Du kan kontrollere, om der er opdateringer til Mac-softwaren, ved at åbne App Store-appen på din Mac og derefter klikke på Opdateringer på værktøjslinjen.Klik på menuen System, klik på Administration, og klik så på Opdateringshåndtering.
  3. Opdatér dine drivere: Kontrollér, at din printer-driver og driveren til dit skærmkort er opdaterede. Læs mere i artiklen Opdater dine grafikkort-drivere for at bruge hardwareacceleration og WebGL.
  4. Opdatér dine sikkerhedsprogrammer: Sørg for, at du altid har den seneste version af dine sikkerhedsprogrammer (fx firewall, antivirusprogram og anti-spywareprogram).

Kontrollér for virus og spyware

Skan din computer med dine sikkerhedsprogrammer for at kontrollere, at du ikke har virus og malware installeret. Læs mere i artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware.

Fejlsøg nedbrud

Hvis Firefox går ned, og du har mod på at lege detektiv, kan du tage et kig på artiklen Firefox nedbrud - Fejlsøg, forebyg og få hjælp til at rette nedbrud. Den har links til fejlsøgning af forskellige typer nedbrud, og den indeholder detaljeret vejledning til læsning af fejlrapporter. Artiklerne Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer og Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer indeholder også information om fejlretning af nedbrud.

Få hjælp af vores frivillige

Det kan være besværligt og nørdet at finde årsagen til nedbrud. Hvis du vil have hjælp, kan du spørge i vores forummer: