Kend risikoen ved at installere self-hostede tilføjelser

Tilføjelser gør det muligt for dig at føje funktioner til Firefox, som kan give dig en browser-oplevelse specielt tilpasset dig.

Nogle tilføjelser kan også hentes fra udviklerens egen hjemmeside. Man skal altid være forsigtig ved installation af tilføjelser - også dem på Mozillas hjemmeside addons.mozilla.org - og man skal være ekstra opmærksom på at vurdere pålideligheden af en tilføjelse, der hentes andre steder. Selvom de fleste tilføjelser er skabt af udviklere for at give dig nye funktioner, så er der brodne kar, som bruger tilføjelser til at kompromittere dine private data.

Vurdér pålideligheden af websider og andre kilder der tilbyder tilføjelser

Der er altid en risiko ved at installere tredjeparts software. Det gælder også tilføjelser. Når du skal vurdere pålideligheden af en tilføjelse, skal du overveje følgende spørgsmål:

• Blev du bedt af en webside om at installere tilføjelsen? Det behøver ikke være et advarselstegn, da der kan være en legitim årsag til, at en webside anbefaler en tilføjelse; men det er en indikation på, at du skal være forsigtig.
  • Kender du webstedet eller kilden med tilføjelsen? Hvis du ikke kender webstedet eller kilden, og du ikke har tillid til det/den, er det bedst ikke at installere tilføjelsen. (Husk på at visse ondsindede sider efterligner kendte websider og pålidelige produkter.)
  • Hvad kan du finde ud af om tilføjelsen og udvikleren ved en hurtig søgning på nettet? Prøv at søge på tilføjelsen og udviklerens navn. Hvad viser søgningen? Er der alarmklokker, der ringer?
  • Har tilføjelsen en privatlivspolitik inkluderet? Ikke alle tilføjelser behøver en privatlivspolitik, men hvis tilføjelsen beder om omfattende tilladelser, bør den fortælle dig, hvordan dine oplysninger bliver behandlet. Du bør sikre dig, at du er tryg ved de rettigheder og tilladelser, du afgiver.
  • Er du sikker på, at du behøver tilføjelsen? Det kan forekomme åbenlyst, men hvis du ikke virkelig har behov for tilføjelsen eller virkelig ønsker den, så overvej at undvære den. Undersøg nøje dens funktioner og formål. Giver tilføjelsen dig åbenbare fordele?

Dette er bare nogle få tips, der kan hjælpe dig med at vurdere pålideligheden af tilføjelser, men det er på ingen måde en fyldestgørende guide. Brug din sunde fornuft hver gang, du overvejer at installere tredjeparts software.