Tekststørrelse og zoom - forstør websider

Med zoom-funktionen kan du forstørre eller formindske hele websiden eller blot teksten på siden, så den fx bliver lettere at læse. Denne artikel forklarer, hvordan du bruger zoom-funktionen.

Zoom ind og ud på et websted

Sådan zoomer du ind og ud på de enkelte websteder.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton til højre. Firefox-menuen åbnes, og du kan se zoom-knapperne.
    Fx103MenuPanel
  2. Brug knappen + til at zoome ind, og knappen - til at zoome ud. Tallet i midten viser det aktuelle zoom-niveau – klik på tallet for at nulstille zoom-niveauet til standardniveau. Du kan også se det aktuelle zoom-niveau i adressefeltet.
Fx103addressBarZoomLevel
Tastaturgenveje: Du kan også bruge zoom-funktionerne uden en mus. Tryk og hold på tasten KommandoCtrl, mens du trykker på tasten &#43 for at zoome ind, tasten - for at zoome ud eller tasten 0 for at nulstille zoom-niveauet.

Zoom-niveauet gemmes per værtsnavn, også efter du har lukket Firefox. Fx deler alle sider på support.mozilla.org de samme zoom-niveau-indstillinger, men er forskellige fra zoom-niveau-indstillingerne for siderne på blog.mozilla.org.

Knib for at zoome

Denne funktion lader brugere zoome ind og ud på sider ved at bruge en knibebevægelse uden at påvirke sidens layout.

Funktionen Knib for at zoome understøttes i øjeblikket i Windows og Linux via touchskærm og højpræcisions-touchpads, og i Mac via touchpads.

Sådan ændres kun tekststørrelsen

I stedet for at ændre størrelsen på alt, kan du nøjes med at ændre størrelsen på teksten.

1. Tryk på tasten Alt for midlertidigt at få vist de traditionelle Firefox-menuer. Klik på menuen Vis, og klik så på Zoom.
  2. Vælg Zoom kun tekst. Dette bevirker, at zoom-funktionen kun ændrer størrelse på teksten.

Sæt et standard zoom-niveau for alle websteder

Sådan øger eller formindsker du størrelsen af alt webindhold:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt og rul ned til afsnittet Sprog og udseende.
    Fx100settings-LanguageAndAppearance
  3. Brug rullemenuen Standard-zoom i afsnittet Zoom til at vælge et zoom-niveau for alle websider. Firefox vil stadig huske de zoom-niveauer, du har valgt for enkelte websteder.
    • Sæt flueben ud for Zoom kun tekst for at sætte et zoom-niveau kun for tekst.
  4. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Indstil en minimumsstørrelse for tekst

Du kan indstille Firefox til automatisk at vise al tekst med en minimumsstørrelse. Hvis en webside indeholder tekst, som er mindre end minimumsstørrelsen, vil Firefox automatisk øge størrelsen på teksten til minimumsstørrelsen.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt og rul ned til afsnittet Sprog og udseende.
  3. Klik på knappen Avanceret… i afsnittet Skrifttyper.
    Fx100settings-FontsAdvanced
  4. I rullemenuen Minimum skriftstørrelse kan du vælge minimumsstørrelse for tekst angivet i pixels.
  5. Klik på knappen OK for at gemme dine ændringer.

Læs artiklen Skift skrifttyper og farver på websteder for mere information.