Slet cookies for at fjerne oplysninger som websteder har placeret på din computer

Revisionsinformation
  • Revision id: 161268
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

En cookie er en tekstfil, som et websted kan gemme på din computer. En cookie indeholder typisk dine indstillinger til webstedet og/eller login-oplysninger. Denne artikel fortæller, hvordan du kan slette cookies i Firefox.

Sådan sletter du cookies fra et enkelt websted

For at slette cookies fra et websted:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Historik.

3. Klik på rullemenuen ud for Firefox vil:, og vælg Bruge tilpassede indstillinger for historik.

4. Klik på knappen Vis cookies… for at åbne vinduet Cookies.

Privacy - show cookies - firefox 38Fx56CustomHistory-ShowCookiesFx57CustomHistory-ShowCookies
  5. Skriv adressen til det pågældende websted i feltet Søg, så du kun får vist cookies herfra.
    Privacy - show cookies - remove selected - firefox 55
    Tip: Du kan markere flere cookies ad gangen ved at holde tasten Ctrl nede, mens du markerer dem med musen.
  6. Marker den/de uønskede cookies, og klik på knappen Fjern valgt eller Fjern valgte.
  7. Klik på knappen Luk for at lukkeLuk vinduet Cookies.
  8. Luk fanebladet about:preferences.
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Cookies og websteds-data.
    Billedet "Fx60settings-CookiesAndSiteData" findes ikke.
  3. Klik på knappen Håndter data…. Dialogboksen Håndter cookies og websteds-data vises.
  4. Skriv adressen til det pågældende websted i feltet Søg efter websteder, så du kun får vist elementer herfra.
    Fx60ManageCookiesAndSiteData-RemoveSelected
    • For at fjerne alle cookies og gemte websteds-data fra webstedet, klik på knappen Fjern alle viste.
    • For at fjerne valgte elementer, klik på en linje, og klik så på knappen Fjern det valgte.
  5. Klik på knappen Gem ændringer.
  6. Klik på knappen Fjern i dialogboksen Fjerner cookies og websteds-data, der åbnes.
  7. Luk fanebladet about:preferences.

Hvis du vil vide mere om håndtering af websteds-data i Firefox, så læs artiklen Lokalt lager.

Bemærk: Du kan fjerne enkelte cookies fra et bestemt websted i Firefox version 60 og ældre versioner ved at klikke på knappen Vis cookies under Sikkerhed i vinduet Sideoplysninger. Du kan også bruge Lager inspektøren til at fjerne enkelte cookies fra et bestemt websted. Klik på menuknappen Fx57Menu, klik på Webudvikler, og klik så på Lager-inspektør, eller tryk på tastere Skift + F9 for at åbne Lager-inspektøren. Brug genvejsmenuen til at fjerne cookies.

Sådan sletter du alle cookies

For at slette alle cookies, som er gemt på din computer, kan du enten åbne vinduet Cookies som beskrevet ovenfor og så bruge knappen Fjern alle cookies,finde indstillingerne Cookies og websteds-data, som beskrevet ovenfor, klikke på knappen Ryd data…, og så klikke på knappen Ryd for at fjerne alle cookies og websteds-data eller du kan gøre følgende:

1. Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på Arkiv (eller klik på knappen Arkiv 57 library icon på værktøjslinjen).
  2. Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik….
  3. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg så Hele min historik.
  4. Klik på pilen ud for Detaljer for at få vist, hvilke oplysninger i historikken der kan ryddes.
  5. Sæt flueben ud for Cookies, og fjern flueben ud for andre oplysninger, som du ikke vil have ryddet.
    Fx52ClearRecentHistory-Cookies
  6. Klik på knappen Ryd nu for at få ryddet dine cookies og lukke vinduet Ryd historik.

Klik på menuknappen New Fx Menu, vælg Historik, og så Ryd seneste historik….

1. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg så Hele min historik.
  2. Klik på pilen ud for Detaljer for at få vist, hvilke oplysninger i historikken der kan ryddes.
  3. Sæt flueben ud for Cookies, og fjern flueben ud for andre oplysninger, som du ikke vil have ryddet.
    Fx52ClearRecentHistory-Cookies
  4. Klik på knappen Ryd nu for at få ryddet dine cookies og lukke vinduet Ryd historik.