Kan ikke angive Firefox som standardbrowser

Denne artikel beskriver alternative metoder til at angive Firefox som din standardbrowser, hvis du ikke kan gøre det via Firefox' indstillinger.

Symptomer på dette problem kan være:

• Firefox fortæller på siden Generelt i indstillingerne, at den ikke er din standardbrowser.
  • Firefox spørger dig, om den skal være din standardbrowser, hver gang du starter programmet.
  • Firefox åbnes ikke, når du klikker på links i andre programmer.

Angiv i Firefox

Den bedste metode til at angive Firefox som din standardbrowser er beskrevet i artiklen Gør Firefox til din standardbrowser. Når du benytter den metode, vil de fleste andre programmer åbne links i Firefox.

Hvis du har fulgt vejledningen i artiklen Gør Firefox til din standardbrowser, og den ikke virker, så følg nedenstående vejledning.

Angiv i styresystemet

Windows 10

1. Klik på menuen Start, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på System.
  3. Klik på Standardapps i venstre side.
  4. Klik på Webbrowser, og vælg så Firefox på listen.

Windows 8 og Windows 8.1

1. Højreklik på startknappen, og klik så på Kontrolpanel.
  2. Klik på Programmer.
  3. Klik på Standardprogrammer.
  4. Klik på Angiv dine standardprogrammer.
  5. Klik på Firefox under Programmer.
  6. Klik på Benyt dette program som standard.
  7. Klik på knappen OK nederst i vinduet.

Windows 7 og Windows Vista

1. Klik på startknappen, og klik så på Standardprogrammer.
  2. Klik på Angiv dine standardprogrammer.
  3. Klik på Firefox under Programmer.
  4. Klik på Benyt dette program som standard.
  5. Klik på knappen OK nederst i vinduet.

Windows XP

1. Klik på startknappen, og klik så på Kontrolpanel.
  2. Klik på Tilføj eller fjern programmer.
  3. Klik på Angiv programadgang og -standarder i venstre side af vinduet.
  4. Klik på Brugerdefineret for at få vist en række valgmuligheder.
  5. Rul ned til afsnittet Vælg en standardwebbrowser, og sæt mærke ud Mozilla Firefox.
  6. Klik på knappen OK nederst i vinduet.
Bemærk: Hvis Firefox ikke er angivet som et program, du kan vælge, så afinstaller Firefox fra din computer (afinstallationen fjerner ikke dine brugerdata som fx historik og bogmærker), og geninstaller så Firefox for at se, om det føjer Firefox til listen.

Brug en af disse metoder til at angive Firefox som standardbrowser på din Mac

Fra Apple-menuen

1. Vælg Systemindstillinger fra Apple-menuen.
  2. Klik på Generelt.
  3. Vælg Firefox fra rullemenuen Standardbrowser.

Fra Safari

1. Åbn programmet Safari.
  2. Klik på menuen Safari, og klik så på Indstillinger.
  3. Klik på knappen Generelt.
  4. Vælg Firefox i rullemenuen Standardbrowser.
Bemærk: Disse vejledninger er til udbredte Linux-distributioner. Brugerfladen i din distribution kan være anderledes.
  1. Åbn vinduet Foretrukne programmer, det kan i nogle distributioner fx gøres sådan:
    • Klik på System, klik på Indstillinger, og klik så på Foretrukne programmer.
    • Klik på menuknappen, klik på System, klik på Kontrolcenter, og klik så på Foretrukne programmer.
  2. Brug rullemenuen under Webbrowser til at vælge Firefox.
  3. Klik på knappen Luk for at lukke vinduet.

Ulydige programmer

Nogle programmer indeholder funktioner, der kan åbne en anden browser, selvom Firefox er sat som standardbrowser. Nedenstående program er kendt for denne opførsel:

• Microsoft Outlook indeholder funktionen Vis i browser, der kan vise en HTML-mail i et browservindue. Men funktionen viser ikke mailen direkte, i stedet konverterer den mailen til formatet MHTML (også kendt som MHT), herefter åbnes det program, der er tilknyttet formatet MHTML (MHT) - og det er normalt Internet Explorer.